...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Web

Iskrene priče mladih "neuspeha"

21.03.2018.

Da li se ponekad osećate kao gubitnik? Ili možda uvek? Našli smo sajt koji skuplja priče mladih koji su prošli kroz pakao i izdigli se iznad sopstvene situacije. Možda će vam neka od tih priča dati ideju! 

.

Sajt "The Unbeaten Path" donosi posebno izabrane priče mladih ljudi koji su prestali da idu u školu ili su ostavili sve za sobom i ipak uspeli da nađu svoj put. Svakog meseca objavljuju se nove, istinite priče, pa ovaj sajt treba posetiti s vremena na vreme.

Jedna od priča je o Džeremiju Kaiju, momku koji se ispisao sa fakulteta kako bi razvijao svoj projekat. On opisuje koliko je to teško, kao i borbu sa preispitivanjem odluke da napusti školu i kakav je stvarni poslovni svet u odnosu na ono što je očekivao.

Početak takvog života je kao i svaki početak – mnogo entuzijazma, pozitivne energije i poleta. Međutim, kada se i nakon nekoliko meseci truda i mukotrpnog rada ništa ne dešava, nemate novca, a vaši prijatelji uživaju na raspustu ili vidite na društvenim mežama kako su završili fakultet, ne prođe dan a da se ne zapitate šta vam bi da tako odjednom promenite život.

Radite vredno, a nema rezultata. Padaju vam na pamet svakakve lude ideje kako da zaradite novac, ali nijedna nije originalna i ne ide vam. Onda shvatite da morate da trpite i izdržite. Pognete glavu i vredno radite.

Nakon godinu dana rada Džeremi više nije švorc, dobio je nekoliko stipendija i počeo je da vežba, ali ipak se konstantno pribojava da će se vratiti na stari život koji mu je bio toliko strašan.

Piše da nema ništa glamuroznog u njegovom načinu života i da, ukoliko o tome razmišljate, ne treba da napuštate školu.

Takvu i još mnoge iskrene priče možete da nađete na sajtu "The Unbeaten Path".

Možda te još zanima:

.

I mladi da se vakcinišu potiv gripa

U situaciji kada nam preti novi talas epidemije, sezonski grip bi zdravstveni sistem mogao da pogura do kolapsa. Zbog toga…

.

Zahlađenje na muke stavlja i kafedžije i goste

Nova mera Kriznog štaba, koja se odnosi na rad ugostiteljskih objekata glasi da radno vreme može da traje do 23…

.

Pozorište je svuda

Uroš Mladenović, rodom iz Paraćina, završio je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Pored toga što je profesionalni glumac,…

.

Mladi su najbolji organizatori događaja za mlade

U okviru TAKT festivala mladi su ove godine mogli da učestvuju i na radionicama koje su držali stručnjaci iz Mađarske,…

.

U omladinskim centrima se stiče neformalno obrazovanje

Omladinski centri su prostori namenjeni mladima, gde oni stiču zanja, veštine i iskustva, što doprinosi njihovom ličnom, profesionalnom i društvenom…

.

Rad na pomirenju u regionu je ključan

Velimir Milošev je nedavno izabran za jednog od 30 mladih evropskih ambasadora iz zemalja Zapadnog Balkana. U narednih godinu dana,…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Škripa
  • 15:00 Music Mix by Majkić
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo