...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Nintendo Switch najbrže prodavana konzola u istoriji SAD

05.01.2018.

Nintendo Switch postala je najbrže prodavana igračka konzola u istoriji SAD, saopštila je kompanija Nintendo. Prema njihovim navodima, od kako je ovaj sistem lansiran pre deset meseci, prodato je više od 4.8 miliona primeraka konzole, što je više od dosadašnjeg rekorda kompanije Wii koja je svoju poslednju konzolu u Americi prodala u četiri miliona primeraka za deset meseci.

.

"Fanovi širom zemlje uživali su u igranju svojih omiljenih igara kod kuće ili u pokretu", izjavila je Redži Fils Ejm, predsednica kompanije Nintendo za Ameriku. "Sada, kada je veliki broj ljudi dobio Nintendo Switch kao praznični poklon, radujemo se što će u 2018. godini imati još više razloga za uživanje".

Kako se navodi, najpopularnija igra na Nintendo Switch konzoli je "Super Mario Odyssey" koju poseduje više od 60 odsto vlasnika ove konzole. Nešto manje, oko 55 odsto njih, igra "The Legend of Zelda: Breath of the Wild". Među najpopularnijim franšizama su i "Mario Kart 8 Deluxe", odnosno, "Splatoon 2".

Prošle nedelje objavljeno je i da je Nintendo prodao oko 3.3 miliona kopija Switch konzole u Japanu, dok je prošlog meseca objavljeno da je ukupno u svetu prodato oko deset miliona ovih igračkih konzola. Nintendo je jesenas saopštio da očekuje da će u prvoj godini ukupno prodati oko 14 miliona Switch konzola širom sveta.

Izvor: The Rolling Stone

Možda te još zanima:

.

Nintendo Switch Sports: Rekreacija na ekranu

Wii Sports je krajem prve decenije 21. veka postao neverovatan hit, koji je zaludeo igrače širom sveta. Sada je pred…

.

Uskoro jeftiniji Nintendo Switch

Niko nikad nije previše star za video igre i konzole. Jedini problem u ovoj priči mogao bi da bude nedostatak…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo