...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Need for Speed Unbound: Trke u strip pakovanju

24.12.2022.

Need for Speed je serijal koji već duže vreme nalazi u svojevrsnom limbu - igrači ga vole, ali uglavnom zbog nostalgije. Svi se sećaju nastavaka kao što "Underground", "Hot Pursuit" ili "Most Wanted", ali to su igre koje su izašle pre deset i više godina. U međuvremenu se pojavila gomila nastavaka koje smo, uglavnom, ignorisali, a najnoviji "Unbound" će pokušati da oživi serijal.

.

Od samog početka je jasno da se nova igra obraća, pre svega, mlađoj publici. To vam je jasno već prilikom izbora avatara, koji izgledaju kao da su se preselili sa TikToka i Instagrama. Teško je zamisliti takve ljude da dane provode trkajući se i sređujući automobile, ali neka im bude. Dizajn igre je takav da dosta podseća na stripove, što se naročito vidi u scenama - automobili i grad deluju prilično realno, a likovi kao da su isečeni iz stripa i nalepljeni na tu pozadinu. Jedinstven i pomalo čudan pristup, ali možda i upali.

Radnja je, mora se priznati, već prilično poznata. Zbog nelegalnih trka i prodaje kola upadate u probleme sa policijom. Sve smo to već videli i prošli, tako da će većini igrača verovatno biti zanimljiviji online mod gde će moći sami da organizuju trke. Istina, trkačke igre su takve kakve jesu i tu nema puno toga novog da se ponudi, naročito kod serijala kao što je Need for Speed, koji je posle tolikog broja nastavaka već postao jednoličan.

Ono što je odlično odrađeno su same trke. Tu nisu puno eksperimentisali i sve deluje na svom mestu. Fizika je realistična a svetlo dosta dobro, što dodatno doprinosi ugođaju tokom noćnih trka. Ukoliko želite, možete uključiti i specijalne efekte koji se pojavljuju kada skrećete ili naglo kočite, ali onda cela igra deluje kao crtani film.Tu su sve one stvari na koje smo navikli u Need for Speedu - klasične trke, drift, trke ubrzanja ali i legendarne jurnjave sa policijom. Što vas policija više juri, to ste cenjeniji u svetu trka, nešto što smo već imali u igri "Need for Speed Heat".

Izbor automobila je jako zanimljiv, imamo i legde kao što je "buba", "mustang" ali i neke besmilene automobile popot onih koje u filmovima voze FBI agenti. Naravno, sve možete maksimalo izmeniti, tako da automobil na kraju i ne liči na sebe. Sama mapa je prilično zanimljiva - grad Lakeshore je baziran na Čikagu i ima sve što jedanoj ovakvoj igri treba. Tunele, auto-puteve, krivudave ulice, zabačenu idustrijsku zonu ali i okolna brda i doline, u kojima se možete sakriti od policije.

Još je rano da ocenimo kako će igrači prihvatiti novi "Need for Speed", no dobar indikator svega je da je prodaje igre u Velikoj Britaniji, na primer, čak 64 odsto lošija u odnosu na prethodnicu u serijalu "Need for Speed Heat".

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo