...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Igre za Android: Od Among Us do ozbiljnih naslova

08.01.2022.

Dugačka vožnja gradskim autobusom, čekanje u pošti ili na faksu - sve nam to mnogo lakše i brže prođe uz neku zanimljivu igru na mobilnom telefonu. 

.

Android je odavno prepoznat i kao ozbiljna "gejming" platforma, pa ne treba da čudi ni činjenica da su mogi poznati naslovi, poput GTA San Andreas, prerađeni tako da funkcionišu i na mobilnim uređajima. Google Play Store je prepun igara, a mi vam donosimo spisak onih koje su trenutno najbolje i najpopularnije:

Among Us


Ova igra je postala deo svakodnevice. Čak iako je niste igrali, viđali ste je u mimovima ili u nekom YouTube videu. Radi se onlajn igri u kojoj zajedno u timu održavate svemirsku stanicu. Ali, jedan od članova tima je uljez čiji je cilj da vas obmane i preuzme sve. Naravno, na vama je da ga otkrijete i osujetite mu planove.

Call of Duty: Mobile


Call of Duty serijal nam je svima poznat sa konzola i računara, a ovo je njegova pojednostavljena verzija za mobilne telefone. Nema kompilikovanog nišanjenja i tih čudesa, jednostavno uperite pušku u neprijatelja i to je to. Igra, uprkos svemu, izgleda odlično i vredi je isporobati.

Dead Cells


Iako se ova igra odavno pojavila na konzolama, njena mobilna verzija još uvek je prilično živahna. Podseća na jednostavne naslove za Segu i po izgledu, ali i po gejmpleju. Možda je u tome tajna zašto je odlično "legla" na mobilne ekrane. Ako ste nostalgični za starijim platformama, ovo je naslov za vas!

Stardew Valley


Zamislite da na telefonu imate kombinaciju Simsa, Harvest Moona i Animal Crossinga. Upravo to donosi ova igra - možete da gradite kuću, održavate useve, gradite ljudske odnose. Odličan naslov za gubljenje vremena u gradskom prevozu.

Genshin Impact


Ova igra je svojevrstan fenomen. Kombinuje anime estetiku sa elementima igara poput The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Očekujte pravu malu avanturu uz savršenu grafiku i jako zanimljiv gejmplej.

(Verge)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo