...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

YouTube testira 1080p premijum rezoluciju

03.03.2023.

PojediniYouTube korisnici prijavili su da vide novu opciju za kvalitet video zapisa u padajućem meniju. Pored osnovne opcije reprodukcije od 1080p, oni takođe vide još jednu sa oznakom 1080p Premium. YouTube zapravo testira novi kvalitet videa, koji je trenutno dostupan maloj grupi YouTube Premium pretplatnika.

.

Opisali su ga kao poboljšanu verziju brzine prenosa od 1080p koja pruža više informacija po pikselu što rezultira boljim iskustvom gledanja. Takođe, ne bi trebalo da dođe do promene u kvalitetu standardne rezolucije od 1080p.

Mnogi smatraju da je standardna rezolucija od 1080p na sajtu YouTube lošeg kvaliteta. Ali veći bitrate, koji se koristi kao mera za količinu video podataka prenetih u određenom vremenskom okviru, može značiti dobijanje boljih slika bez potrebe za povećanjem rezolucije. Prelazak na 4K bi korisnicima dao pristup boljim i oštrijim video zapisima, ali bi morali da strimuju mnogo veću datoteku koja bi ih mogla koštati više ili potrošiti više podataka.

Poboljšana opcija 1080p je u ovom trenutku samo test funkcija, a YouTube je možda uopšte neće odobriti za široko uvođenje. Ako ipak izađe iz eksperimentalne faze, moći će da mu pristupe samo gledaoci koji plaćaju YouTube Premium. Usluga pretplate koštaće 12 dolara mesečno za individualni nalog ili 23 dolara mesečno za porodični.

Izvor:PC Press


Tagovi

Možda te još zanima:

.

You Tube Shorts ima 50 milijardi pregleda dnevno

Servis za kratke video klipove, pod nazivom YouTube Shorts, Google je lansirao u julu 2021. godine i od tada je…

.

TV kanali na YouTube platformi

Najpopularnija svetska video platforma YouTube počela je da testira novu uslugu emitovanja televizijskih kanala koji su podržani reklamama. YouTube je trenutno…

.

Novi dizajn YouTube-a

YouTube donosi male promene u dizajnu. Sada je tu suptilni efekat ambijentalnog osvetljenja u dark modu koji prilagođava boju pozadine…

.

Da li će gledanje 4K sadržaja postati premijum usluga?

Ukoliko su glasine tačne, uskoro će nam biti potrebna YouTube Premium pretplata za gledanje 4K sadržaja na ovoj platformi. 

.

YouTube napokon uvodi važnu opciju u aplikaciju za iPhone

Pre godinu dana YouTube je predstavio režim "slika u slici" (PiP) za premijum pretplatnike na iPhone i iPad uređajima u…

.

Lakše snalaženje u grupama na WhatsApp-u

Na zvaničnom WhatsApp blogu su objavljene informacije o novim funkcijama koje uskoro stižu korisnicima ovog servisa.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo