...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Veb stranica koja može da nađe svaku vašu sliku na internetu

06.09.2023.

Nema sumnje da svet tehnologija napreduje neverovatnom brzinom, što svakako uključuje veštačku inteligenciju. Međutim, neki rezultati su prilično zastrašujući. Neki četbotovi pokušavaju da dobiju pristup nuklearnim kodovima, dok drugi uveravaju ljude da bi trebalo da raskinu sa svojim partnerima.

.

Jedan čovek je čak uspeo da generiše AI kopiju sopstvenog glasa i pokazao kako može da se upotrebi za provaljivanje u bankovni račun samo sa najosnovnijim ličnim podacima. Naravno, tu je i briga mnogih o tome kakvu će vrstu poslova veštačka inteligencija možda ukrasti od ljudi.

Pored svega, sada postoji platforma za pretraživanje slika PimEyes, koja koristi veštačku inteligenciju, a ljudi pišu da je to "najjezivija veb stranica na internetu".

Osnovna funkcija je da na stranici učitate svoju (ili tuđu) fotografiju i ona pretražuje internet kako bi pronašla bilo koje druge vaše slike koje su onlajn, tako da u teoriji možete videti sva mesta na internetu na kojima postoje vaše slike.

Komentari na internetu su podeljeni. Jedna osoba je rekla da je stranica uznemirujuća, ali i vredna jer je pronašla osobu koja je koristila njene slike bez pristanka. Neki misle da bi to mogao biti odličan alat za pretragu slika na internetu, dok drugi kažu da je stranica "san svake uhode". 

Izvor:www.b92.net

Tagovi

Možda te još zanima:

.

OpenAI i Apple to su srca dva

Apple ponovo razgovara sa OpenAI, proizvođačem ChatGPT-a, kako bi pokrenuo neke AI funkcije koje dolaze u iOS 18.

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

.

Budućnost rastavljena na delove

Rastavljanje uređaja na delove, koje je objavio FCC (Federal Communications Commission u SAD-u), nudi više informacija o tome kako Humane…

.

Majkrosoft i Semafor stvaraju novinarske priče uz AI podršku

Majkrosoft se udružio sa medijskim startapom Semafor kako bi se AI četbot tog tehnološkog giganta koristio u razvoju novinskih priča…

.

EU na putu ka "Velikom bratu"

Evropska unija je na pragu značajnih izmena u svojoj regulativi o veštačkoj inteligenciji, koje bi mogle da omoguće znatno širu…

.

Prvi superkompjuter koji simulira ljudski mozak uskoro će biti uključen

Tim naučnika najavio je da će uključiti prvi superkompjuter na svetu koji je dizajniran da oponaša neuronsku mrežu ljudskog mozga.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo