...
TRENUTNO17:00 - 18:00Dnevna soba

Lifestyle / Tehnologija

Uskoro čuvanje lozinki na Androidu

31.10.2017.

Poslednja verzija Chrome-a za Android korisnicima omogućava da vide lozinke koje su sačuvali, što je do sada bilo moguće samo na varijanti ovog pretraživača za desktop. 

.

Kada korisnik otvori nalog na nekom web sajtu, Chrome nudi opciju čuvanja korisničkog imena i lozinke, kako bi sledeći put proces logovanja bio brži. Korisnici su do sada svoje lozinke proveravali na sajtu Google passwords, a sada je to moguće i na Android uređajima, a tako što otvorite Chrome, uđete na opciju "Settings", i izaberete "Save passwords".

Tako dolazite do liste sajtova na kojima imate naloge, kao i do lozinki koje ste prethodno sačuvali. Nakon toga, pojaviće se informacija da je ekran zaključan, pa morate da odobrite otključavanje kako bi pristupili osetljivim podacima. Radi dodatne bezbednosti, Google je onemogućio čuvanje screenshot-ova ekrana kada je ova opcija otvorena.

 Izvor: PCPress

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Samsung Find pronalazi ljude, predmete i uređaje

One UI 6 je dobio najnoviju verziju, u okviru koje stiže veliki broj funkcija.

.

Šta je "Guglovo groblje“ i ko na njemu počiva?

Otkako je pre više od 25 godina Gugl stupio na svetsku scenu, većina ljudi je to ime povezivala s pretraživačem…

.

Microsoft Copilot stiže na Android

Microsoftov alat Copilot, AI chatbot kompanije koji može da uradi sve, od pomoći u pisanju koda do nacrta marketinške e-pošte,…

.

Android telefoni konačno dobijaju funkciju koju korisnicu priželjkuju

Sajt Android Authority donosi informacije o funkciji koja će korisnicima Android uređaja u velikoj meri olakšati praćenje zdravlja baterije.

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo