...
TRENUTNO10:10 - 10:20Pesma dana

Lifestyle / Tehnologija

Twitter upozorava na neprikladan sadržaj

09.12.2021.

Twitter testira jednu korisnu opciju, a ovog puta se radi o upozorenjima na neprikladan sadržaj. Korisnici sada mogu da ih dodaju u pojedinačne tvitove, što im omogućava da pratioce zaštite od potencijalno neprijatnih postova.

.

Korisnici su do sada mogli da sve što tvituju obeleže kao osetljivi sadržaj, ali sve ili ništa pristup nije uvek pogodan. Odgovara jedino onima koji se bave zanimanjima koji podrazumevaju često deljenje osetljivih sadržaja (na primer ratni fotografi), mada i njima ne odgovara uvek.

Twitter služi da bi se raspravljalo o onome što se dešava u svetu, što ponekad znači i deljenje neprijatnih sadržaja. Nova opcija bi trebalo da omogući da se samo takvi postovi obeležavaju kao osetljivi. Funkcija za upozoravanje o sadržaju trebalo bi da bude jednostavna za korišćenje – nakon što dodaju fotografiju u post, korisnici mogu da kliknu na tri tačke u donjem desnom uglu, odakle mogu da dodaju upozorenje ukoliko izaberu zastavicu u donjem desnom uglu ekrana.

Kada se podeli, fotografija je zamagljena tako da ne može da se vidi ono što prikazuje, a tu je i poruka da je post sakrio vlasnik Twitter naloga. Ostali će moći da vide fotografiju samo ukoliko to sami izaberu. 

Izvor: PC Press

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Hive - alternativa za Twitter

Od trenutka kada je Ilon Mask preuzeo Twitter, mnogi korisnici ove mreže počeli su da se sele na druge slične…

.

Twitter testira funkciju zajedničkog tvitovanja

Twitter eksperimentiše sa novom funkcijom, koja omogućava da dva naloga zajednički kreiraju tvit. Kompanija ovo naziva "CoTweet", a ovu funkcija…

.

Instagram kopira Twitter i TikTok sa novom funkcijom

Instagram testira novu funkciju, koja će korisnicima omogućiti da prikače objave na svom profilu, kako navodi TechCrunch.

.

Twitter pronašao način da zaobiđe blokadu u Rusiji

Twitter je pokrenuo verziju sajta zaštićenu privatnošću kako bi zaobišao nadzor i cenzuru u Rusiji. Putem usluge "luk", korisnici mogu da pristupe…

.

Twitter testira downvote

Twitter, dugo poznat po sporoj i pažljivoj evoluciji svog osnovnog proizvoda, tvita, pokreće test koji bi omogućio korisnicima da stave…

.

Twitter Articles - funkcija za one koji ne vole ograničenja

Otkrivena je dokumentacija koja ukazuje na to da Twitter sprema novu opciju koja će omogućiti objavu dužih tekstova.

  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo