...
TRENUTNO10:20 - 10:30Pre podne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Twitter upozorava na neprikladan sadržaj

09.12.2021.

Twitter testira jednu korisnu opciju, a ovog puta se radi o upozorenjima na neprikladan sadržaj. Korisnici sada mogu da ih dodaju u pojedinačne tvitove, što im omogućava da pratioce zaštite od potencijalno neprijatnih postova.

.

Korisnici su do sada mogli da sve što tvituju obeleže kao osetljivi sadržaj, ali sve ili ništa pristup nije uvek pogodan. Odgovara jedino onima koji se bave zanimanjima koji podrazumevaju često deljenje osetljivih sadržaja (na primer ratni fotografi), mada i njima ne odgovara uvek.

Twitter služi da bi se raspravljalo o onome što se dešava u svetu, što ponekad znači i deljenje neprijatnih sadržaja. Nova opcija bi trebalo da omogući da se samo takvi postovi obeležavaju kao osetljivi. Funkcija za upozoravanje o sadržaju trebalo bi da bude jednostavna za korišćenje – nakon što dodaju fotografiju u post, korisnici mogu da kliknu na tri tačke u donjem desnom uglu, odakle mogu da dodaju upozorenje ukoliko izaberu zastavicu u donjem desnom uglu ekrana.

Kada se podeli, fotografija je zamagljena tako da ne može da se vidi ono što prikazuje, a tu je i poruka da je post sakrio vlasnik Twitter naloga. Ostali će moći da vide fotografiju samo ukoliko to sami izaberu. 

Izvor: PC Press

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vrednost bivšeg Tvitera opala za 70 odsto otkako je vlasnik Mask

Vrednost platforme X (nekadašnjeg Tvitera) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna…

.

Platforma X testira naplatu godišnje pretplate za nove naloge

Testiranje se trenutno sprovodi na Novom Zelandu i Filipinima.

.

Microsoft napravio Xbox kontroler sa mirisom pice

Microsoft je dizajnirao prilagođene TMNT Xbox kontrolere koji imaju difuzer mirisa vezan pozadi u obliku parčeta pice. 

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Hakeru pet godina zatvora zbog hakovanja tviter naloga poznatih

Džozef Džejms Okonor, koji je na Twitteru hakovao naloge poznatih osoba i tražio od njihovih pratilaca da mu uplaćuju kriptovalute,…

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo