...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Twitter protiv spama

11.04.2019.

Twitter definitivno spada u najbržu društvenu mrežu. Korisnici vrlo često nove tvitove objavljuju na svaka dva minuta, međutim, ova kompanija odlučila je da uvede neka nova pravila kako bi zaustavila spam.

.

Pravila se ne odnose na broj tvitova koje okačite u toku dana, već na broj naloga koje možete da zapratite u jednom danu.

Iako je broj naloga koje smo mogli da zapratimo u toku dana već bio ograničen, sada se ta granica smanjuje, te će korisnici umesto 1.000 naloga koje su do sada mogli da zaprate, moći da kliknu follow samo za 400.

Ova promena pravila je samo jedan od poteza koje je Twitter načinio poslednjih meseci kako bi se izborio sa botovima i nalozima koji spamuju sadržaj.

Prošle godine, kompanija je odstranila takozvani "bulk tweeting", koji je korisnicima omogućavao da tvituju isti sadržaj sa više naloga. Takođe, dodata je nova alatka za prijavljivanje botova i potvrdu identiteta korisnika preko broja telefona ili e-mail adrese kada se kreira novi nalog, prenosi Benchmark.

Ono što nama još uvek nije sasvim jasno jeste kako će ova pravila pomoći u smanjivanju spama, kada je vrlo verovatno da niko nikada u toku jednog dana nije zapratio 400 naloga.

Možda te još zanima:

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Vrednost bivšeg Tvitera opala za 70 odsto otkako je vlasnik Mask

Vrednost platforme X (nekadašnjeg Tvitera) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna…

.

Platforma X testira naplatu godišnje pretplate za nove naloge

Testiranje se trenutno sprovodi na Novom Zelandu i Filipinima.

.

Microsoft napravio Xbox kontroler sa mirisom pice

Microsoft je dizajnirao prilagođene TMNT Xbox kontrolere koji imaju difuzer mirisa vezan pozadi u obliku parčeta pice. 

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo