...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Twitter ne dozvoljava Masku da vrati svoje ime

27.01.2023.

Čak ni vlasnik Twittera Ilon Mask nije iznad pravila te društvene mreže. U sredu je Mask objavio tvit da je promenio ime u Mr. Tweet, ali nakon toga više nije mogao da vrati svoje pravo ime.

.

Foto: Pixabay

"Promenio sam ime u Mr. Tweet, sada mi Twitter ne dopušta da ga vratim", napisao je Mask u objavi popraćenoj emotikonom koji se smeje. Maskova objava dobila je više od pola miliona lajkova, više od 40.000 retvitova i više od 40.000 komentara.

Ironija da vlasnik i izvršni direktor Twittera nije mogao da promeni sopstveno ime nije promakla mnogim njegovim pratiocima. "Da li si pokušao da nazoveš službu za pomoć?" odgovorio mu je jedan korisnik.

Maskovo novo ime na Twitteru ipak nije odabrano slučajno. Naime, 23. januara, mnogo pre nego što se Mask preimenovao, novinar iz Silicijumske doline Tedi Šlajfer objasnio je: "Advokat koji unakrsno ispituje Ilona Maska slučajno ga je nazvao 'gospodin Tweet' umesto 'gospodin Mask'. Ilon kaže da je 'gospodin Tweet' sasvim dobro ime."

Mask se pojavio na sudu tokom suđenja akcionarima Tesle. Ulagači ga tuže, tvrdeći da je počinio prevaru s vrednosnim papirima.

Izvršnom direktoru Twittera, koji je najavio da će se povući s te pozicije nakon što pronađe odgovarajuću zamenu, ime se dovoljno dopalo da postane njegovo novo internet ime.

Izvor: B92

Tagovi

Možda te još zanima:

.

"Ohrabrujuća" Maskova vizija o pohodu na Mars

Vizija Ilona Maska o pohodu na Mars: "Mnogi će verovatno poginuti"

.

Microsoft napravio Xbox kontroler sa mirisom pice

Microsoft je dizajnirao prilagođene TMNT Xbox kontrolere koji imaju difuzer mirisa vezan pozadi u obliku parčeta pice. 

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Meta pravi svoj Twitter

Kompanija Meta planira novu aplikaciju zasnovanu isključivo na tekstu. Twitter je imao najveću političku moć kada su u pitanju društvene…

.

Twitter dozvoljava reklamiranje kanabisa

Twitter je postala prva društvena mreža koja je dozvolila preduzećima koja se bave proizvodnjom kanabisa da reklamiraju svoje brendove i…

.

Hive - alternativa za Twitter

Od trenutka kada je Ilon Mask preuzeo Twitter, mnogi korisnici ove mreže počeli su da se sele na druge slične…

  • 16:50 Tehnologija
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo