...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

TV kanali na YouTube platformi

18.01.2023.

Najpopularnija svetska video platforma YouTube počela je da testira novu uslugu emitovanja televizijskih kanala koji su podržani reklamama. YouTube je trenutno u pregovorima sa različitim kompanijama kako bi na svojoj platformi omogućio ekskluzivne emisije, filmove, serije, ali i emitovanje kompletnih TV kanala.

.

YouTube ovim planom ulazi na tržište poznato pod akronimom FAST (besplatno emitovanje televizije podržanom monetizacijom).

Najveći globalni igrači u tom polju su Roku, Tubi (Fox), kao i Pluto TV, čiji je vlasnik Paramount Global. U zavisnosti od sadržaja koji YouTube bude plasirao, kao i načina na koji sami kanali budu funkcionisali, kompanija bi mogla da preuzme značajan broj gledalaca od svojih konkurenata. Kompanija je potvrdila za "Vol Strit Žurnal" da već sprovodi test na malom broju korisnika.

"Uvek tražimo način da gledaocima obezbedimo polaznu tačku sa koje mogu lako pronaći, gledati i deliti sadržaj koji im je najzanimljiviji", navodi se u saopštenju.

Ova platforma već ima najveći udeo provedenog vremena kada govorimo o striming servisima u SAD-u. Ovakav dogovor mogao bi da doprinese još većem procentualnom rastu, a servisi nalik na ovaj, iako su trenutno ograničeni samo na pojedina tržišta, bi se uskoro mogli naći na uređajima korisnika širom sveta.

Izvor: Nova

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Prazna početna strana Youtube-a ako to želite

Sada je obavezno da imate istoriju gledanja na YouTube-u ako želite da nastavite da dobijate preporuke za video snimke.

.

Moć jedne zemlje su ljudi

Italija, Španija, Egipat, Tunis, Francuska, Tajland egzotične su destinacije za putovanje. Ali, ne dovoljno ako pitate Beograđanina Iva Beserovca. Njegova…

.

Stiže novi gejming proizvod na YouTube

YouTube testira novi gejming proizvod, pod nazivom "Playables" i biće dostupan za mobilne i desktop platforme.

.

YouTube testira 1080p premijum rezoluciju

PojediniYouTube korisnici prijavili su da vide novu opciju za kvalitet video zapisa u padajućem meniju. Pored osnovne opcije reprodukcije od 1080p,…

.

You Tube Shorts ima 50 milijardi pregleda dnevno

Servis za kratke video klipove, pod nazivom YouTube Shorts, Google je lansirao u julu 2021. godine i od tada je…

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo