...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

TV kanali na YouTube platformi

18.01.2023.

Najpopularnija svetska video platforma YouTube počela je da testira novu uslugu emitovanja televizijskih kanala koji su podržani reklamama. YouTube je trenutno u pregovorima sa različitim kompanijama kako bi na svojoj platformi omogućio ekskluzivne emisije, filmove, serije, ali i emitovanje kompletnih TV kanala.

.

YouTube ovim planom ulazi na tržište poznato pod akronimom FAST (besplatno emitovanje televizije podržanom monetizacijom).

Najveći globalni igrači u tom polju su Roku, Tubi (Fox), kao i Pluto TV, čiji je vlasnik Paramount Global. U zavisnosti od sadržaja koji YouTube bude plasirao, kao i načina na koji sami kanali budu funkcionisali, kompanija bi mogla da preuzme značajan broj gledalaca od svojih konkurenata. Kompanija je potvrdila za "Vol Strit Žurnal" da već sprovodi test na malom broju korisnika.

"Uvek tražimo način da gledaocima obezbedimo polaznu tačku sa koje mogu lako pronaći, gledati i deliti sadržaj koji im je najzanimljiviji", navodi se u saopštenju.

Ova platforma već ima najveći udeo provedenog vremena kada govorimo o striming servisima u SAD-u. Ovakav dogovor mogao bi da doprinese još većem procentualnom rastu, a servisi nalik na ovaj, iako su trenutno ograničeni samo na pojedina tržišta, bi se uskoro mogli naći na uređajima korisnika širom sveta.

Izvor: Nova

Tagovi

Možda te još zanima:

.

YouTube testira 1080p premijum rezoluciju

PojediniYouTube korisnici prijavili su da vide novu opciju za kvalitet video zapisa u padajućem meniju. Pored osnovne opcije reprodukcije od 1080p,…

.

You Tube Shorts ima 50 milijardi pregleda dnevno

Servis za kratke video klipove, pod nazivom YouTube Shorts, Google je lansirao u julu 2021. godine i od tada je…

.

Novi dizajn YouTube-a

YouTube donosi male promene u dizajnu. Sada je tu suptilni efekat ambijentalnog osvetljenja u dark modu koji prilagođava boju pozadine…

.

Da li će gledanje 4K sadržaja postati premijum usluga?

Ukoliko su glasine tačne, uskoro će nam biti potrebna YouTube Premium pretplata za gledanje 4K sadržaja na ovoj platformi. 

.

YouTube napokon uvodi važnu opciju u aplikaciju za iPhone

Pre godinu dana YouTube je predstavio režim "slika u slici" (PiP) za premijum pretplatnike na iPhone i iPad uređajima u…

.

Stiže i priča o Tetrisu

Priča o tome kako je možda i najpoznatija igra u istoriji, Tetris, postala globalni fenomen temelj je nadolazećeg filma na…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo