...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Reklame uskoro u chat prozoru

03.05.2016.

Razvojem tehnologije, digitalni mediji imaju sve bitniju ulogu u marketinškim strategijama kompanija. Upravo zbog toga na tržištu su se pojavila nova zanimanja kao što je, recimo, stručnjak za digitalne medije, što zahteva poznavanje tehničkih i marketinških trikova koje bi privukle ciljanu publiku.

.

Predstavnik King Kong agencije za marketing Mitko Cabevski u razgovoru za O radio rekao je da su ljudima definitivno dosadili Facebook i Twitter, pa je praktično nova socijalna mreža postao chat. Kako on navodi, primetno je da kompanija Facebook upravo iz tog razloga u poslednje vreme mnogo investira u Facebook Messenger.

"To će praktično izgledati kao kada ti i ja komuniciramo putem chata i to je poenta zapravo. Nema previše novog user experience-a, da moraju skinuti i ponovo naučiti da koriste aplikaciju, nego simple samo chat aplikacija, poruke i ništa više", izjavio je Cabevski.

Kako Mitko prognozira uskoro će se pojaviti i chat botovi pa će tako chat postati novi interfejs za prodavanje različitih usluga i proizvoda.

"Kompanije su već počele da koriste to na globalnom nivou. Koliko će chat marketing zaživeti kod nas, mislim da zavisi isključivo od nas. Evo možda King Kong postane prva agencija koja koristi chat kao kanal za prodaju", poručio je Mitko uz osmeh.

Novi organak marketinga - chat marketing, takođe poznat kao viralni marketing  koristi ljude i programe da bi se došlo do publike koja aktivno koristi digitalne medije za komunikaciju.

L. K.

Možda te još zanima:

.

Apple testirao reklame u Maps-u

Apple planira da unese oglase u više svojih aplikacija. Kompanija je sprovela interne testove verzije Maps koja sadrži oglase za…

.

Dok Holidej šerovao selfi Bili Kida i Šejna

Uskoro ćemo i u starim "kaubojcima" viđati reklame za mobilne telefone.

.

Kampanja protiv Facebook oglasa

Na pozive organizacije koje se bave zaštitom građanskih prava da prekinu sa oglašavanjem na Facebooku odaziva se sve više kompanija.

.

Reklame stižu na IGTV

Iako korisnicima koji ne vole oglase može da bude neugodno, za kreativce koji žele da zarade od stvaranja IGTV video…

.

Apple ne dozvoljava negativcima da koriste iPhone

Proizvode kompanije Apple ste do sada videli u bezbroj filmova, ali treba da znate da kompanija ima potpunu kontrolu nad…

.

Više reklama na telefonima

Ono što najviše volimo dok slušamo pesmu na jutjubu, gledamo film na televizoru ili četujemo na mesindžeru, svakako su reklame.…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo