...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Prodaja magle i inteligentnih oblaka

28.10.2020.

"Majkrosoft" je sve bogatiji zbog rada od kuće i učenja na daljinu.

.

Kompanija "Majkrosoft" i dalje ima korist od globalnog prelaska na rad od kuće i učenje na daljinu. Kada su u pitanju prihodi na tromesečnom nivou ove kompanije, oni su daleko nadmašili procene Vol Strita.

Američka kompanija je nastavila da profitira od globalnog trenda rada od kuće, zbog mera koje su uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Dobit kompanije na tromesečnom nivou je iznosila 37,2 milijardi dolara, dok su stručnjaci predviđali da će ona iznositi 35,72 milijardi dolara.

Majkrosoftove akcije su na njujorškoj berzi skočile za jedan procenat, na 215,40 američkih dolara.

"Bio je to još jedan uspešan kvartal, sa kontinuiranom potražnjom za daljinskim ponudama koje i dalje daju rezultate", rekla je glavna finansijska direktorka Majkrosofta, Ejmi Hud.

Majkrosoft se preusmerio na prodaju većine svojih proizvoda putem pretplata koje se ponavljaju, što se investitorima sviđa, jer generiše stabilne tokove prihoda.

Kako navode iz kompanije "Majkrosoft", prihodi koji se odnose na segment prodaje "inteligentnog oblaka" skočili za 20 odsto, kao i povećana potražnja u kompjuterskim segmentima za Windows i X-box igračke konzole.

Možda te još zanima:

.

Poziv za prijave na međunarodno takmičenje u programiranju

Studenti i srednjoškolci koji vole programiranje još uvek imaju vremena da se prijave na deveto međunarodno takmičenje u programiranju –…

.

Majkrosoft i Petnica organizuju seminar za studente

Majkrosoft razvojni centar Srbija i Istraživačka stanica Petnica organizovaće seminar za studente "Machine Learning and Pattern recognition", koji će se…

.

Teleskop mapirao duboki svemir rekordnom brzinom

Novi moćni teleskop postavljen u unutrašnjosti Australije obavio je mapiranje velikih delova svemira za rekordno kratko vreme, otkrivajući milione novih…

.

Apple kažnjen zbog netačne reklame

Apple je kažnjen sa 10 miliona evra, problem su njihovi telefoni...

.

What a Wonderful World

MacBook i iPad se više neće sastavljati u Kini

.

Podrška za Android na Windowsu 10

Ažuriranje za Windows 10 na jesen 2021. donosi UI poboljšanja i podršku za Android aplikacije

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo