...
TRENUTNO21:00 - 22:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

PlayStation 5 duplo skuplji u oglasima

26.11.2020.

Hoćete PlayStation 5 sa domaćih oglasa? Važi, spremite više od 1.000 evra.

.

Sony PlayStation 5 je od nedavno u prodaji, a nestašica zaliha već vlada širom sveta. Oni koji su naručili konzolu mnogo ranije (pre-order), uspeli su da dobiju svoj primerak.

Ukoliko niste među takvima, a ipak ne možete da se strpite da se zalihe dopune, najverovatnije ćete se okrenuti oglasima. Tamo će vas, naravno, sačekati ponuda. Ne tako velika, tek 5-6 primeraka, ali ima ih.

Jedini problem je što koštaju od 1.000 evra, pa naviše. Poređenja radi, PlayStation 5 u pretprodaji, u radnjama elektronike, košta oko 550 evra.

Mada je istina da tržište diktira cene, a tražnja i ponuda su u "večitoj trci", ipak moramo da primetimo kako najskuplja konzola košta čak 1.600 evra, a najjeftinija 999.

Naravno, ovde govorimo o PS5 konzolama koje prodavci mogu da vam pošalju ili odmah, ili u roku od sedam dana, a ne o pretprodajama.

I prodavcima je, svakako, jasno da će mnoge ovolike cene začuditi, pa su se potrudili da objasne.

"Znam koja je cena nove konzole, znam i za koliko je nudim. Ako mislite da ćete dobiti konzolu po nabavnoj ili nešto višoj ceni, nećete. Ja sam konzolu preorderovao pre dva meseca, u celosti je isplatio dobavljaču pre dva meseca i dobio sam je na vreme. To zašto vi niste, nije moj problem i ja za to ne moram i iskreno, ne želim da znam", piše jedan prodavac u opisu oglasa.

"Molim Vas da se pre komentarisanja cene, informišete o tržišnoj ceni uređaja koji su dostupni za kupovinu širom Evrope i Sveta. Oni koji misle da će kupiti soni za 500€, neka sačekaju mart ili april sledeće godine. Ima 'prodavaca' koji će Vam sledećih par meseci obećavati nabavke i količine, ali posle par dana uverićete su da su to prazne priče", objasnio je drugi.

"Konzole lično kupujem u Nemačkoj i šaljem, nisu otvarane, konzole su tihe i sa pečatom", jasan je treći prodavac.

Izvor:www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Kome treba šljaka, ima u kompaniji SONY

Pošto je objavljen Demon's Souls sa novom konzolom, Sony je na aktuelnu konzolu prestao da donosi nove igre, a lista…

.

Sony profitira karantinom

Sony ostvario rast profita od 53 odsto zbog prodaje video igara tokom karantina.

.

Horizon Forbidden West - put u zabranjeno

Horizon Forbidden West predstavlja nastavak jedne od najpopularnijih igara za PlayStation 4 - Horizon Zero Dawn. Igra se, na veliku…

.

Dizajn novog PlayStationa izazvao brojne reakcije

Sony je prošle nedelje zvanično predstvaio dizajn PlayStationa 5 koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Nekima se novi izgled sviđa, nekima…

.

Svet bez fudbala i nova FIFA

Kraj septembra u svetu video igara znači samo jedno - izlazi nova FIFA. Ove godine izgleda kao da su se…

.

Spajdermen propo

Novi BionicWheelBot je robot inspirisan paukovima iz stvarnog života, pa se ponaša i kreće kao njegovi rođaci iz prirode.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 90 u 60
  • 21:00 Music Mix by Majkić
  • 22:00 Floating Sounds

Anketa

Koji je najbolji način da se zaustavi širenje koronavirusa?

Oradio logo