...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Lifestyle / Tehnologija

Pixel 8 dobija podršku za satelitsku komunikaciju

08.09.2022.

Mobilni operativni sistem kompanije Google bi od sledeće godine mogao da dobije podršku za satelitsku komunikaciju, a prvi telefon koji bi trebalo da implementira ovu funkciju navodno je Google Pixel 8.

.

Već dve godine unazad, pojavljuju se glasine da će Apple u svoju iPhone liniju implementirati podršku za satelitsku komunikaciju. Prošlogodišnji modeli je nisu dobili, ali iste glasine se pojavljuju i za iPhone 14 seriju.

Prema svemu sudeći, na sličnoj podršci radi i kompanija Google. Ovu informaciju je nagovestio stariji potpredsednik Androida - Hiroši Lokhajmer. On je istakao da njegov tim "dizajnira za satelite", prenosi Tech Radar.

Lokhajmer je naglasio da bi pomenuta opcija trebalo da postane dostupna u okviru naredne verzije Android platforme, što je Android 14 čije se prve verzije očekuju tokom maja sledeće godine.

Tech Radar kao prvi telefon koji bi mogao da implementira podršku za satelitsku komunikaciju navodi Google Pixel 8. Ipak, na ovaj uređaj ćemo morati još dosta da čekamo, jer Google tek planira da predstavi Pixel 7 i 7 Pro, tako da "osmicu" ne bi trebalo očekivati pre septembra sledeće godine.

Android uređaji bi, poput Apple telefona, satelitsku vezu trebalo da koriste samo u hitnim situacijama, kada nemaju pristup mobilnim mrežama.

Izvor: B92

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Novi satelit u svemiru u borbi protiv klimatskih promena

Novi satelit, koji iz svemira precizno prati i određuje emisije metana u naftnoj i gasnoj industriji, biće lansiran u takvu…

.

Kina osvaja "svemir" sa 26.000 internet satelita

Kina želi da stvori mrežu od 26.000 internet satelita u niskoj orbiti Zemlje.

.

Svemirski program nije luksuz

Finale Svetskog raketnog šampionata biće održano od 25. do 27. septembra na Aerodromu Čenej. Studenti iz celog sveta pravili su…

.

Dođite na Svetski raketni šampionat na Čeneju

Finale Svetskog raketnog šampionata biće održano od 25. do 27. septembra na Aerodromu Čenej. Tada će studenti pokazati koliko su…

.

Komšije nas uče da je svaki sport za ljude

Atomsko sklonište, ušuškano između zgrada na novosadskom Novom naselju, pokriveno je travom. Pored stvari koje privlače najmlađe i nas malo…

.

Posle dve godine prodaja telefona konačno beleži rast

Tržište pametnih telefona polako se oporavlja nakon više od dve godine pada i stagnacije.

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo