...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Novi Maskov četbot se zove Grok i zna kako se pravi kokain

06.11.2023.

Uprkos tome što je jedan od najvokalnijih kritičara veštačke inteligencije, milijarder Ilon Mask lansirao je novog četbota zvanog "Grok", za kog tvrdi da ima smisao za humor i nastao je kao inspiracija iz Autostoperskog vodiča kroz galaksiju.

.

Izvršni direktor "Tesle" i vlasnik mreže Iks, koji je prošle nedelje upozorio da je "veštačka inteligencija jedna od najvećih pretnji čovečanstvu", kaže da će Grok nakon testiranja biti na raspolaganju premijum korisnicima mreže Iks.

Mask je takođe otkrio da Grok ima pristup korisničkim porukama na mreži i vrlo je sklon sarkazmu.

Njegov primer za šaljivu stranu četbota bilo je navođenje objašnjenja na pitanje Groku kako da objasni kako da napravi kokain.

Neki od koraka koje je četbot naveo su "sticanje diplome iz hemije" i "postavljanje laboratorije na zabačenoj lokaciji".

Ipak, na kraju objašnjenja Grok kaže: "Samo se šalim. Molim te, nemoj zaista da pokušavaš da praviš kokain. Ilegalan je, opasan i nije nešto što bih ikada ohrabrio".

Mask je objasnio da je Grok, koji se trenutno nalazi u fazi ranog testiranja i za sada neće biti na raspolaganju široj javnosti, namenjen samo "premijum +" pretplatnicima mreže Iks.

Groka je razvila Maskova nova kompanija za veštačku inteligenciju Iks-VI (xAI), a zaposleni tamo su objasnili da su bili inspirisani Autostoperskim vodičem kroz galaksiju, kultnim naučnofantastičnim i komičnim romanom Daglasa Adamsa.

"Grok je napravljen da odgovori na skoro sva pitanja, na daleko teži način, pa čak i da sugeriše koja pitanja da se postave. Dizajniran je da odgovara sa malo šaljivosti, tako da ga nemojte koristiti ako mrzite humor", navode u kompaniji.

Možda te još zanima:

.

Mask najavio novu platformu – Xmail

Ilon Mask nastavlja sa najavama novih servisa i poboljšanja za platformu X, a ovoga puta dobijamo servis elektronske pošte.

.

Prvi čovek kojem je ugrađen moždani implant upravlja mišem pomoću misli

Prvi čovek kojem je ugrađen moždani implant kompanije za medicinsku tehnologiju Ilona Maska, Neuralink, u potpunosti se oporavio i može…

.

Vrednost bivšeg Tvitera opala za 70 odsto otkako je vlasnik Mask

Vrednost platforme X (nekadašnjeg Tvitera) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna…

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Da li Ilon Mask menja Tviter na bolje ili na gore?

Kontraverzni milijarder Ilon Mask nedavno je postao vlasnik Tvitera, društvene mreže za koju se tvrdi da najviše utiče na javno…

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo