...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Meta omogućava prodaju NFT-ova na Instagramu

08.11.2022.

Meta u velikoj meri proširuje svoju podršku za NFT. Kompanija sada dozvoljava nekim kreatorima da prave i prodaju digitalne kolekcionarske predmete direktno na Instagramu.

.

Platforma eksperimentiše sa NFT-ovima na Instagramu i Facebooku od prošle godine. Ali do sada su korisnici Instagrama mogli samo da pokažu svoje digitalne kolekcionarske predmete. Sada će im Instagram omogućiti da prave NFT kolekcije i prodaju ih svojim fanovima i pratiocima.

Ovoje prvi put da  Instagram pokušava da se direktno takmiči sa postojećim NFT tržištima. Meta kaže da neće smanjiti prodaju NFT-a do 2024. godine, iako će 30 odsto biti oduzeto od prodaje kako bi se uračunale naknade za prodavnicu aplikacija. Kreatori takođe mogu da odrede stopu provizije za preprodaju svog dela, u rasponu od 5 do 25 odsto.

Novi alati su za sada dostupni samo određenoj grupi kreatora u SAD, ali Meta kaže da planira uskoro da se proširi na više zemalja. Za kolekcionare, Meta dodaje podršku za Solana blockchain i Phantom novčanik i omogućava video NFT na Instagram profilima.

Širenje NFT-a na Instagramu deo je pokušaja kompanije Meta da poveća funkcije za zaradu za kreatore u svojim aplikacijama. 

Izvor: PC Press 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Instagram uveo beleške

Korisnike društvene mreže Instagram nedavno su dočekali noviteti u aplikaciji, a najviše pažnje privukle su “beleške“ (Notes) za koje mnogi…

.

Instagram prilagodio prikaz ekranima računara

Iako je Instagram prvenstveno namenjen korišćenju na mobilnim uređajima, ova kompanija je sada prilagodila prikaz te mreže i ekranima računara.

.

Instagram može da se koristi i za brigu o mentalnom zdravlju

Društvene mreže su poslednjih godina postale glavni oblik komunikacije među mladima, samim tim i sredstvo bez kog se teško može zamisliti…

.

Zakazivanje objava na instagramu

Kreatori sadržaja više neće morati da se oslanjaju na eksterne alatke kako bi zakazivali svoje objave na Instagramu. Instagram trenutno…

.

Instagram uvodi Feed Repost

Instagram će uskoro testirati novu funkciju "ponovnog objavljivanja" (repost), koja nikada nije bila deo glavnog feeda aplikacije. Funkcija je već jedna…

.

Poražavajući rezultati Mete na tržištu virtuelne realnosti

Tokom ove godine prodaja VR uređaja je u padu u odnosu na 2020. godinu, dok bi sledeće godine Meta trebalo…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

Zašto je tebi januar najduži mesec ?

Oradio logo