...
TRENUTNO12:00 - 13:00Rodnopravnost

Lifestyle / Tehnologija

Meta omogućava prodaju NFT-ova na Instagramu

08.11.2022.

Meta u velikoj meri proširuje svoju podršku za NFT. Kompanija sada dozvoljava nekim kreatorima da prave i prodaju digitalne kolekcionarske predmete direktno na Instagramu.

.

Platforma eksperimentiše sa NFT-ovima na Instagramu i Facebooku od prošle godine. Ali do sada su korisnici Instagrama mogli samo da pokažu svoje digitalne kolekcionarske predmete. Sada će im Instagram omogućiti da prave NFT kolekcije i prodaju ih svojim fanovima i pratiocima.

Ovoje prvi put da  Instagram pokušava da se direktno takmiči sa postojećim NFT tržištima. Meta kaže da neće smanjiti prodaju NFT-a do 2024. godine, iako će 30 odsto biti oduzeto od prodaje kako bi se uračunale naknade za prodavnicu aplikacija. Kreatori takođe mogu da odrede stopu provizije za preprodaju svog dela, u rasponu od 5 do 25 odsto.

Novi alati su za sada dostupni samo određenoj grupi kreatora u SAD, ali Meta kaže da planira uskoro da se proširi na više zemalja. Za kolekcionare, Meta dodaje podršku za Solana blockchain i Phantom novčanik i omogućava video NFT na Instagram profilima.

Širenje NFT-a na Instagramu deo je pokušaja kompanije Meta da poveća funkcije za zaradu za kreatore u svojim aplikacijama. 

Izvor: PC Press 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nema više Seen statusa: Evo kako da sakrijete da ste pročitali poruku na Instagramu

Adam Moseri, šef Instagrama, je objavio screenshot menija za privatnost i sigurnost direktnih poruka, koji pokazuje kako korisnici mogu pristupiti…

.

Kraj besplatnog Facebooka i Instagrama u EU?

Nova strategija kompanije Meta, kao odgovor na stroge regulative o privatnosti Evropske unije, mogla bi da bude mesečna pretplata za…

.

Nina Pavićević: Ona što smara o ženskim pravima na Instagramu

Nina Pavićević stoji iza veoma popluarnog Instagram profila Kritički. Kroz sadržaj, ona podstiče kritičko razmišljanje, govori o temama o kojima se…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Jednostrano slanje poruka stiglo i na Instagram

Instagram je početkom ove godine lansirao opciju kanala koja je bila dostupna samo ograničenom broju kreatora koji žele da preko…

.

Instagram i Fejsbuk bi mogli da budu ugašeni u Evropi

Kompanija Meta u roku od nekoliko meseci mogla bi da se suoči sa krupnom pravnom odlukom, zbog koje bi mogla…

  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 Rodnopravnost
  • 13:00 Šta se kuva?
  • 14:00 Dnevna soba

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo