...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Lista poverenja u brendove telefona

30.10.2020.

Kompanija Counterpoint je napravila "listu poverenja", na kojoj su pobrojani svi proizvođači Android mobilnih telefona. Rangirani su na osnovu četiri kriterijuma – softver, sigurnost, kvalitet izrade i poslovna upotreba.

.

Kako su naglasili iz Counterpoint kompanije, softverska i sigurnosna ažuriranja za Android telefone su kritičan segment jer, zbog pandemije, mnogo više ljudi koristi internet za rad od kuće.

Već drugu godinu uzastopno, Nokia je na prvom mestu njihovih istraživanja po pružanju podrške korisnicima u ova dva aspekta, a čak 98 odsto proizvođača ne nudi dosledna ažuriranja softvera i sigurnosnih pečeva.

Nekoliko kriterijuma je neophodno ispuniti kako bi se proizvođači našli što više na ovoj listi: pored softvera i sigurnosnih ažuriranja, testira se i izdržljivost pri merenju sile, padovima, udarcima, ogrebotinama, termičkim ispitivanjima, izlaganju tečnosti itd.

Na drugom mestu "liste poverenja" nalazi se OnePlus, a slede ga Samsung, Realme, Xiaomi i Huawei. Top 10 kompletiraju Oppo, Lenovo, LG i Vivo.

Izvor: www.vesti-online.com

Možda te još zanima:

.

No Time To Die Nokia

Nokia pametni telefoni pojavljuju se u 25. filmu o agentu 007 "No Time To Die", koji će se u Srbiji prikazivati…

.

Novi Nokia telefoni?

Iako nam je svima prva asocijacija na Nokiju verovatno model 3310, ova kompanija pojavljuje se sa novim vestima. Nagoveštavaju nove…

.

Vraća se Matrix Nokia

Nokijin telefon 8110 bio je veliki hit zahvaljujući filmu "Matrix" i činjenici da ga je koristio Kianu Rivs. Sada se…

.

Stiže Nokia sa šest kamera

Dok sve češće viđamo telefone sa dve kamere s prednje i dve kamere sa zadnje strane, sledeći top model iz…

.

O radio na Exit-u: Dan prvi

Prvo veče Exit festivala je pored vatrometa, otvaranja kapija, muzičara koji su otvorili neku od bina, obeležio i lajv program…

.

Tržište telefona beleži najgore tromesečje u poslednjih deset godina

Izazovna ekonomska klima nastavila je snažno da opterećuje evropsko tržište pametnih telefona, s padom isporuka za 23 posto na godišnjem…

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo