...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

LinkedIn video igre su zapravo zabavne!

16.09.2024.

Da odgovorimo na očigledno pitanje: Čekaj, LinkedIn ima video igre? Da. U maju je LinkedIn pokrenuo tri  puzzle zagonetke putem LinkedIn Newsa, po ugledu na Njujork Tajms. Tu su logička zagonetka "Queens", igra reči "Crossclimb" i igra povezivanja reči "Pinpoint".

.

LinkedIn koristi klasičnu tehnološku strategiju: vidi šta funkcioniše kod druge kompanije i pokušava da replicira taj uspeh, čak i ako se čini neobičnim igrati igre na profesionalnoj platformi za umrežavanje. Nije čudo ni zašto su igre Njujork Tajmsa podstakle tu inspiraciju. Na neki način, to je sada kompanija za igre - od decembra 2023. godine, korisnici su provodili više vremena na aplikaciji NYT Games nego na njenoj aplikaciji za vesti.

LinkedIn nije jedini. Svi sada imaju igre: Apple News, Netflix, YouTube... Ispostavilo se i da postoji naučno objašnjenje zašto volimo te brze, svakodnevne misaone zagonetke. Rajan Daglas, suosnivač kompanije DeepWell, čija se strategija zasniva na ideji da igranje video igara (u umerenim količinama) može imati koristi za mentalno zdravlje, kaže da nas, u nekim slučajevima, kratka distrakcija u vidu igre može izvući iz negativnih misaonih spirala ili nam pomoći da pristupimo problemu iz nove perspektive.

"Ako, na primer, igrate Tetris, ne možete voditi veliki razgovor u svojoj glavi o tome koliko ste loši, kako vam ništa ne ide i šta će se dogoditi sledeće nedelje, i sve to", kaže Daglas.

linkedin-games

Na neurološkom nivou, kada igramo igre aktiviramo limbički sistem u našem mozgu, koji je odgovoran za navigaciju stresom. Ali čak i ako su ti stresori simulirani, oni navikavaju naš mozak da prevazilazi stres na različite načine.

To ne znači da bi svi trebalo da igramo "Pokémon" po ceo dan - alati za razvoj video igara koje pravi DeepWell odobreni su za terapeutske svrhe u dozama od 15 minuta. Možda je to razlog popularnosti igara kao što je "Wordle", kao i druge igre Njujork Tajmsa i LinkedIna, koje imaju konačan kraj. Odigrate jednu zagonetku dnevno i idete dalje.

Prema LinkedInovim podacima, od početka jula angažovanje novih igrača raslo je za oko 20 odsto iz nedelje u nedelju. LinkedIn je takođe primetio snažan odziv korisnika koji započinju razgovore nakon igranja igara. Kada završite igru, možete videti ko od vaših kontakata je takođe igrao, što neki koriste kao priliku za #networking.

Dakle, uđite na LinkedIn i igrajte koliko želite... a onda, četiri minuta kasnije, vratite se na nemilosrdni točak globalnog kapitalizma.

izvor: techcrunch.com

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Kreator igre "Flappy Bird" nije uključen u ponovno pokretanje igre

Kultna mobilna igra "Flappy Bird" uskoro će dobiti novi život u vidu igre "Flap 2 It". Međutim, kreator originalne igre,…

.

E-sport u Srbiji: Borba protiv predrasuda i neuvažavanja

Tokom poslednje dve decenije, e-sport je postao ozbiljna privredna grana - turniri se organizuju širom sveta, timovi se trude da…

.

Retro gejming nije samo prolazni trend!

Tokom proteklih decenija, definicija retro gejminga se prilično menjala. Kako je tehnologija iz godine u godinu napredovala, menjale su se…

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Igrice (ni)su moj život

Pre nekoliko godina je jedan zid Novosadskog univerziteta krasio grafit "WOW took my brother" (WOW mi je uzeo brata). Kada…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo