...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Kome treba šljaka, ima u kompaniji SONY

12.04.2021.

Pošto je objavljen Demon's Souls sa novom konzolom, Sony je na aktuelnu konzolu prestao da donosi nove igre, a lista otvorenih pozicija u kompaniji možda bi mogla da nam objasni zašto je to tako.

.

Ukoliko ste Sony obožavalac i odlučili ste se za najnoviju konzolu japanske kompanije, problem je to što trenutno nema previše PlayStation 5 ekskluziva koje možete da igrate. U potrazi za nekom novom ekskluzivom, možda na internetu naiđete i na informaciju da japanski gigant sada traži novog "šefa mobilnog odeljenja" za njihov PlayStation Studios, koji će pomoći u razvoju "mape razvoja za mobilne proizvode za vremenski okvir od 3-5 godina".

Mnogi koji prate gejming scenu, nalaze vezu između ove dve, pa se pretpostava da je Sony preusmerio resurse portovanje igara na telefone, ali i pravljenje novih igara koje će biti u istom univerzumu, poput najpopularnijih Sony eksluziva. Kako bi to postigao, japanski gigant je raspisao konkurs za novog šefa odeljenjja mobilne divizije, kojem će igre biti u fokusu sledećih 3-5 godina.

  • Promovišite viziju, misiju, strategiju za razvoj mobilnih igara u PlayStation Studios i budite odgovorni za vođenje komercijalnog uspeha i profitabilnosti poslovne jedinice.
  • Napravite (strategiju) i izvršite (je) prema mobilnom 3-5-godišnjem poslovnom planu, navodeći ciljeve rasta, potrebe za resursima i KPI-jeve.
  • Sarađujte se sa liderskim timom PlayStation Studios-a da biste razvili putokaz za mobilne proizvode za 3-5 godina.
  • Upravljajte postojećim mobilnim uređajima koji su već u razvoju, istovremeno ostvarujući ciljeve prihoda i profitabilnosti.

To su ciljevi koji se očekuju da budu postignuti od nekog na tako visokoj poziciji, ali pokazuju i ambicije kompanije u skorijoj budućnosti. Sudeći prema formulaciji unosa, pretpostavka je da Sony već radi na nekim mobilnim igrama, a nadamo se da ćemo uskoro znati i kojim.

Izvor:www.b92.net

Možda te još zanima:

.

PS5 Pro sa tečnim hlađenjem

Uticajni insajder iz oblasti tehnologije Abišek Jadav objavio je zanimljiv tvit o najpopularnijoj konzoli za igranje. Pozivajući se na francuski Phonandroid,…

.

Godina u svetu gejminga: Elden Ring pa sve ostalo

Iza nas je još jedna uzbudljiva godina puna dobrih video igara - pored standardnih serijala, kao što su FIFA ili…

.

Stiže Tekken 8, tržište borilačkih igara sve zakrčenije

Ukoliko ste sumnjali da li će jedan od najpopularnijih borilačkih serijala dobiti novi nastavak - više ne morate da brinete.…

.

"God of War" serijal se nastavlja u velikom stilu

"God of War" je serijal koji se vartio na veliku pozornicu ributom iz 2018. godine. Kritike su bile odlične, igrači…

.

"Horizon Zero Dawn" dobija remaster

Jedna od igara koje su obeležile Playstation 4 eru bio je i naslov "Horizon Zero Dawn" iz 2017. godine. Iako…

.

Snima se šesti nastavak filma "Karate Kid"

Nakon uspeha serije "Cobra Kai" čija peta sezona trenutno dominira listom najgledanijih sadržaja na Netfliksu, studio Sony Pictures planira da…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo