...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Tehnologija

Jednostrano slanje poruka stiglo i na Instagram

16.06.2023.

Instagram je početkom ove godine lansirao opciju kanala koja je bila dostupna samo ograničenom broju kreatora koji žele da preko poruka komuniciraju s većim brojem svojih pratilaca i fanova. Reč je o opciji jednostranog slanja poruka koja je posebno popularna na Telegramu, a korisnici na njih ne mogu direktno da odgovaraju, ali mogu na njih da reaguju i glasaju u anketama.

.

Canva.com

Ovu opciju Meta je predstavila i za WhatsApp, ali kanali su dostupni samo ograničenom broju organizacija. To bi tokom sledećih meseci trebalo da se promeni jer će postati dostupni većem broju korisnika.

Što se Instagrama tiče, Mark Zakerberg je na svom kanalu najavio globalnu dostupnost ove opcije koju će sada moći da koriste svi kreatori sadržaja na ovoj društvenoj mreži. Putem kanala, osim tekstualnih poruka, korisnici mogu da šalju, odnosno objavljuju fotografije, audio i video snimke, a mogu da dodaju i saradnike svojim kanalima. 

Ovo nije jedini veliki novitet koji Meta priprema za Instagram. Već neko vreme kruže glasine oko decentralizovane društvene mreže zasnovane prvenstveno na tekstualnoj komunikaciji, a koja bi trebalo da konkuriše Twitteru.

To bi navodno mogao biti odvojeni servis koji bi se povezivao s mrežnim protokolom na koji je povezan i Mastodon.

Kako na toj novoj mreži korisnici ne bi krenuli od nule i ponovno skupljali pratioce i pronalazili zanimljive osobe, oni će na njoj moći da koriste svoje podatke sa Instagrama i da se tako jednostavno povezuju s osobama s kojima su već u kontaktu, odnosno koje prate i koje njih prate.

Izvor: B92.net

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nema više Seen statusa: Evo kako da sakrijete da ste pročitali poruku na Instagramu

Adam Moseri, šef Instagrama, je objavio screenshot menija za privatnost i sigurnost direktnih poruka, koji pokazuje kako korisnici mogu pristupiti…

.

Kraj besplatnog Facebooka i Instagrama u EU?

Nova strategija kompanije Meta, kao odgovor na stroge regulative o privatnosti Evropske unije, mogla bi da bude mesečna pretplata za…

.

Nina Pavićević: Ona što smara o ženskim pravima na Instagramu

Nina Pavićević stoji iza veoma popluarnog Instagram profila Kritički. Kroz sadržaj, ona podstiče kritičko razmišljanje, govori o temama o kojima se…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Instagram i Fejsbuk bi mogli da budu ugašeni u Evropi

Kompanija Meta u roku od nekoliko meseci mogla bi da se suoči sa krupnom pravnom odlukom, zbog koje bi mogla…

.

WhatsApp konačno uvodi korisnička imena

WhatsApp, aplikacija za razmenu poruka koju trenutno koristi preko dve milijarde ljudi na globalnom nivou, namerava da unapredi svoju politiku…

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo