...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

iPhone: nove opcije i nove cene

17.03.2023.

Predstojeća iPhone 15 serija se sve više pojavljuje u vestima, a sada su se pojavile nove glasine. Najnovije informacije sugerišu da bi iPhone 15 Pro modeli mogli da dobiju povećanje cene, što će se desiti po prvi od 2017. godine.

.

Analitičar Džef Pu je u svom izveštaju ukazao na moguće povećanje cene za iPhone 15 Pro i 15 Pro Max modele. On kaže da bi razlog povećanja cena moglo biti dodavanje brojnih poboljšanja u novi iPhone.

Ova poboljšanja bi mogla da uključuju izradu od titanijuma, čvrste tastere za paljenje i zvuk, periskop objektiv, više RAM-a i brži USB 3.2 Type-C port. Pored toga, telefoni bi koristili Apple strategiju implementiranja različitih čipova u modele sa i bez Pro u nazivu, a Pro modeli bi verovatno koristili A17 Bionic čipset.

Ovo nije prvi put da se priča o mogućem povećanju cene za iPhone 15 Pro modele. Raniji izveštaj je sugerisao da će iPhone 15 Pro imati početnu cenu od 1099 dolara, dok bi 15 Pro Max mogao da košta 1199 dolara u osnovnoj verziji. To je povećanje od oko 100 dolara, što će kod mnogih korisnika izazvati negodovanje. Ostaje da se vidi da li će se ovo odraziti i na iPhone 15 i 15 Plus modele.

Naravno kao i uvek, vesti ovog tipa je potrebno uzeti sa rezervom jer nas od objave iPhone 15 serije deli još nekoliko meseci.

Izvor: B92


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Preuzmi iOS aplikaciju Oradija!

Oradio sada možeš da pratiš i preko iOS aplikacije. Za razliku od dosadašnjeg plejera koji je postojao u app store-u, sada…

.

Režiser Avatara i Terminatora "oduvan" Apple Vision Pro uređajem

Džejms Kameron, režiser Terminatora i Avatara, je u početku bio skeptičan po pitanju Apple Vision Pro uređaja, ali je promenio…

.

Četrdeset godina Mac računara

Svojevremeno predstavljen kao revolucionaran proizvod, Macintosh je bio ključan za evoluciju Apple-a i transformaciju načina na koji koristimo računare.

.

Apple traži partnere među izdavačima vesti, zbog treniranja AI modela

Apple je primetno nedostajao na listi kompanija sa sopstvenim generativnim AI proizvodom, ali na osnovu novog izveštaja The New York…

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

.

Apple razvija sopstvene 6G modeme za iPhone

Kompanija Apple navodno angažuje arhitekte i inženjere za rad na 6G modemima, koji bi trebalo da se koriste u budućim…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo