...
TRENUTNO20:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Instagram testira feed preko celog ekrana

12.05.2022.

Kada otvore Instagram aplikaciju, korisnici odmah vide vertikalni sadržaj koji treba da "donese video više ispred i u centar".

.

Novi Instagram test bi učinio da aplikacija još više liči na TikTok. Prema TechCrunchu, Instagram eksperimentiše sa vertikalnim feedovima preko celog ekrana. Kada otvore Instagram aplikaciju, korisnici odmah vide vertikalni sadržaj koji treba da "donese video više ispred i u centar". Slika koju deli Instagram prikazuje početnu stranicu koju zauzima objava preko celog ekrana sa komentarima, natpisima, lajkovima i drugim funkcijama postavljenim na vrhu objave umesto ispod. Iako traka sa pričama nije prisutna na vrhu ekrana na slici, Sajn Kim, portparol Meta, kaže da taj prikaz donosi početni feed kada korisnici počnu da skroluju i da će priče i dalje biti dostupne na vrhu njihovog ekrana.

Pretraga, kolutovi, kupovina i sopstveni profil korisnika su i dalje dostupni preko dugmadi na dnu ekrana. Obaveštenja, poruke i funkcije novih postova ostaju na vrhu, zajedno sa mogućnošću prebacivanja između naloga. Kim kaže da će fotografije i video postovi takođe biti uključeni u feed preko celog ekrana.

Instagramov izbor da testira feedove fokusirane na impresivan video nije baš iznenađenje. Kompanija je kreatorima i korisnicima u velikoj meri plasirala video zapise kratkog formata, nudeći novčane bonuse kreatorima koji prave vrhunske Reels snimke.

Krajem aprila, šef Instagrama Adam Moseri rekao je da će platforma promeniti svoj algoritam rangiranja kako bi nagradila “originalni” sadržaj u odnosu na ponovo objavljen sadržaj.

A platforma je ulagala u alate za kreatore kako bi odvojila originalni sadržaj od svojih konkurenata: Instagram je počeo da testira šablone krajem aprila, omogućavajući kreatorima da koriste postojeće Reels formate na sopstvenim video snimcima.

Izvor: www.srbijadanas.com

Tagovi

Možda te još zanima:

.

"Meta" počinje da koristi javne objave korisnika za obuku veštačke inteligencije

Meta, matična kompanija Fejsbuka i Instagrama, uskoro će početi da koristi javne objave za razvoj i poboljšanje sistema veštačke inteligencije…

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Tajna igra s prijateljima

Instagram se redovno ažurira i dobija nove opcije. Jedna od njih je i skrivena igra kojoj se može pristupiti samo…

.

Petnaest minuta da ispraviš grešku

Instagram je uveo novu opciju koja korisnicima omogućava uređivanje direktnih poruka 15 minuta nakon slanja. To podrazumeva ispravljanje gramatičkih grešaka,…

.

Zbog čega su pali Fejsbuk, Instagram i Mesindžer

U utorak je došlo do prekida rada Meta aplikacija za milione korisnika širom sveta. Ljutiti korisnici su se iznenada povukli sa svojih…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

  • 18:00 Y2K
  • 19:00 Indie road
  • 20:00 Music Mix by Bea

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo