...
TRENUTNO12:50 - 13:10Prava stvar

Lifestyle / Tehnologija

Instagram testira feed preko celog ekrana

12.05.2022.

Kada otvore Instagram aplikaciju, korisnici odmah vide vertikalni sadržaj koji treba da "donese video više ispred i u centar".

.

Novi Instagram test bi učinio da aplikacija još više liči na TikTok. Prema TechCrunchu, Instagram eksperimentiše sa vertikalnim feedovima preko celog ekrana. Kada otvore Instagram aplikaciju, korisnici odmah vide vertikalni sadržaj koji treba da "donese video više ispred i u centar". Slika koju deli Instagram prikazuje početnu stranicu koju zauzima objava preko celog ekrana sa komentarima, natpisima, lajkovima i drugim funkcijama postavljenim na vrhu objave umesto ispod. Iako traka sa pričama nije prisutna na vrhu ekrana na slici, Sajn Kim, portparol Meta, kaže da taj prikaz donosi početni feed kada korisnici počnu da skroluju i da će priče i dalje biti dostupne na vrhu njihovog ekrana.

Pretraga, kolutovi, kupovina i sopstveni profil korisnika su i dalje dostupni preko dugmadi na dnu ekrana. Obaveštenja, poruke i funkcije novih postova ostaju na vrhu, zajedno sa mogućnošću prebacivanja između naloga. Kim kaže da će fotografije i video postovi takođe biti uključeni u feed preko celog ekrana.

Instagramov izbor da testira feedove fokusirane na impresivan video nije baš iznenađenje. Kompanija je kreatorima i korisnicima u velikoj meri plasirala video zapise kratkog formata, nudeći novčane bonuse kreatorima koji prave vrhunske Reels snimke.

Krajem aprila, šef Instagrama Adam Moseri rekao je da će platforma promeniti svoj algoritam rangiranja kako bi nagradila “originalni” sadržaj u odnosu na ponovo objavljen sadržaj.

A platforma je ulagala u alate za kreatore kako bi odvojila originalni sadržaj od svojih konkurenata: Instagram je počeo da testira šablone krajem aprila, omogućavajući kreatorima da koriste postojeće Reels formate na sopstvenim video snimcima.

Izvor: www.srbijadanas.com

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nina Pavićević: Ona što smara o ženskim pravima na Instagramu

Nina Pavićević stoji iza veoma popluarnog Instagram profila Kritički. Kroz sadržaj, ona podstiče kritičko razmišljanje, govori o temama o kojima se…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Jednostrano slanje poruka stiglo i na Instagram

Instagram je početkom ove godine lansirao opciju kanala koja je bila dostupna samo ograničenom broju kreatora koji žele da preko…

.

Instagram i Fejsbuk bi mogli da budu ugašeni u Evropi

Kompanija Meta u roku od nekoliko meseci mogla bi da se suoči sa krupnom pravnom odlukom, zbog koje bi mogla…

.

Bojanče: Na društvenim mrežama se glupiram, a zapravo sam teški introvert

Luka Bojanović, poznatiji pod imenom Bojanče, najpopularniji je crnogorski tiktoker. Njegov profil na toj platformi broji skoro milion pratilaca. Popularnost…

.

Kolekcionarstvo je hobi za ceo život

Sigurno ste nekada na History kanalu naleteli na emisiju "Američki sakupljači" u kojoj voditelji Majk i Frenk svojim kombijem kruže…

  • 12:20 Sajt dana
  • 12:40 Vredi pročitati
  • 12:50 Prava stvar
  • 13:10 Pesma dana
  • 13:20 Gost O radija

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo