...
TRENUTNO05:10 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Instagram testira feed preko celog ekrana

12.05.2022.

Kada otvore Instagram aplikaciju, korisnici odmah vide vertikalni sadržaj koji treba da "donese video više ispred i u centar".

.

Novi Instagram test bi učinio da aplikacija još više liči na TikTok. Prema TechCrunchu, Instagram eksperimentiše sa vertikalnim feedovima preko celog ekrana. Kada otvore Instagram aplikaciju, korisnici odmah vide vertikalni sadržaj koji treba da "donese video više ispred i u centar". Slika koju deli Instagram prikazuje početnu stranicu koju zauzima objava preko celog ekrana sa komentarima, natpisima, lajkovima i drugim funkcijama postavljenim na vrhu objave umesto ispod. Iako traka sa pričama nije prisutna na vrhu ekrana na slici, Sajn Kim, portparol Meta, kaže da taj prikaz donosi početni feed kada korisnici počnu da skroluju i da će priče i dalje biti dostupne na vrhu njihovog ekrana.

Pretraga, kolutovi, kupovina i sopstveni profil korisnika su i dalje dostupni preko dugmadi na dnu ekrana. Obaveštenja, poruke i funkcije novih postova ostaju na vrhu, zajedno sa mogućnošću prebacivanja između naloga. Kim kaže da će fotografije i video postovi takođe biti uključeni u feed preko celog ekrana.

Instagramov izbor da testira feedove fokusirane na impresivan video nije baš iznenađenje. Kompanija je kreatorima i korisnicima u velikoj meri plasirala video zapise kratkog formata, nudeći novčane bonuse kreatorima koji prave vrhunske Reels snimke.

Krajem aprila, šef Instagrama Adam Moseri rekao je da će platforma promeniti svoj algoritam rangiranja kako bi nagradila “originalni” sadržaj u odnosu na ponovo objavljen sadržaj.

A platforma je ulagala u alate za kreatore kako bi odvojila originalni sadržaj od svojih konkurenata: Instagram je počeo da testira šablone krajem aprila, omogućavajući kreatorima da koriste postojeće Reels formate na sopstvenim video snimcima.

Izvor: www.srbijadanas.com

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Instagram kopira Twitter i TikTok sa novom funkcijom

Instagram testira novu funkciju, koja će korisnicima omogućiti da prikače objave na svom profilu, kako navodi TechCrunch.

.

Instagram uvodi lajk za story

Instagram predstavlja novi način na koji će korisnici reagovati i vršiti interakciju sa Story sadržajima. Od sada možemo da pošaljemo privatni…

.

Facebook i Instagram se ne povlače iz Evrope

Meta je demantovala prošlonedeljno pisanje medija o tome da će kompanija povući Fejsbuk i Instagram iz Evrope. "Meta ne želi,…

.

“Your activity” tab, novost na instagramu

Instagram je predstavio "Your activity" tab, koji omogućava korisnicima da vide i upravljaju svojim aktivnostima u okviru te aplikacije. Kompanija…

.

Evropa možda neće imati Facebook i Instagram

Kompanija Meta razmatra povlačenje sa evropskog tržišta, ako više ne bude mogla da razmenjuje podatke evropskih korisnika sa Sjedinjenim američkim…

.

Instagram kopira Twitter i TikTok sa novom funkcijom

Instagram testira novu funkciju, koja će korisnicima omogućiti da prikače objave na svom profilu, kako navodi TechCrunch.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 00:05 Music mix by Anja
  • 05:10 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Da li ste vratili život na podešavanja pre korone?

Oradio logo