...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Instagram pravi novu verziju Lite aplikacije

14.05.2020.

Instagram je TechCrunchu potvrdio da "vraća" Lite u onim zemljama u kojima je bio dostupan. Kako kažu iz ove kompanije, žele da naprave novu verziju manje zahtevne aplikacije. 

.

Za sada se korisnici koji pokušaju da otvore Lite upućuju na uobičajenu Instagram aplikaciju, ako ne žele da pristupe aplikaciji preko sajta. Softver je prvi put nestao sa Google Play liste sredinom aprila.

Kako prenosi Engadget, nije sigurno zašto Instagram nije bio zadovoljan Lite-om. Mediji spekulišu da je izbor zemalja koje su mogle da pristupe ovoj verziji aplikacije bio nepotpun. 

Iako je osobina kao što je manje zauzimanje prostora pomogla da bude dobro primljena u zemljama u kojima je bila dostupna, kao što su Kenija, Meksiko i Filipini, ona nikada nije stigla do Indije ili drugih većih tržišta na kojima biste očekivali da će se Lite aplikacija pojaviti.

Obnovljena aplikacija može pomoći Instagramu da dosegne publiku u tim zemljama i još uvek se ne zna kada će se pojaviti na tržištu. 

Možda te još zanima:

.

Reklame stižu na IGTV

Iako korisnicima koji ne vole oglase može da bude neugodno, za kreativce koji žele da zarade od stvaranja IGTV video…

.

Video treninzi na Instagramu

Vežbanje ponekad najviše zavisi od motivacije. Uvek dođu dani kada vam se ne radi ništa i kada biste po ceo…

.

Instagram kopira Zoom

U proteklih nekoliko meseci video pozivi su postali deo naše svakodnevnice. Aplikacije koje nude ovu opciju svakog dana privalače sve…

.

Mikrosvet koji menja ljude

Instagram više nije samo za selfije, već se može upotrebitii pažljivije, tako što ćete svoj feed napuniti edukativnim sadržajem koji…

.

Književnost živi na Instagramu

Kulturna stanica Eđšeg i Prerazmišljavanje su tokom aprila počeli sa organizacijom ciklusa književnih večeri na Instagramu pod nazivom "Oko(m) knjige".

.

Čitanje na plaži: treš dominira, klasici ne posustaju

Ovom letnjom književnom sezonom, utisak je sa plaža, uglavnom dominira Frederik Bakman sa svojim Uveom, Brit Mari i Bakom koja…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo