...
TRENUTNO11:00 - 12:00U kakvoj zemlji želim da živim

Lifestyle / Tehnologija

Instagram pravi novu verziju Lite aplikacije

14.05.2020.

Instagram je TechCrunchu potvrdio da "vraća" Lite u onim zemljama u kojima je bio dostupan. Kako kažu iz ove kompanije, žele da naprave novu verziju manje zahtevne aplikacije. 

.

Za sada se korisnici koji pokušaju da otvore Lite upućuju na uobičajenu Instagram aplikaciju, ako ne žele da pristupe aplikaciji preko sajta. Softver je prvi put nestao sa Google Play liste sredinom aprila.

Kako prenosi Engadget, nije sigurno zašto Instagram nije bio zadovoljan Lite-om. Mediji spekulišu da je izbor zemalja koje su mogle da pristupe ovoj verziji aplikacije bio nepotpun. 

Iako je osobina kao što je manje zauzimanje prostora pomogla da bude dobro primljena u zemljama u kojima je bila dostupna, kao što su Kenija, Meksiko i Filipini, ona nikada nije stigla do Indije ili drugih većih tržišta na kojima biste očekivali da će se Lite aplikacija pojaviti.

Obnovljena aplikacija može pomoći Instagramu da dosegne publiku u tim zemljama i još uvek se ne zna kada će se pojaviti na tržištu. 

Možda te još zanima:

.

Fejsbukove deonice skočile na rekordne brojke

Vrednost deonica kompanije Fejsbuk je skočila na rekordne brojke, nakon što je taj medijski gigant objavio rezultate koji su bolji…

.

Fejsbuk ukida još jednu popularnu opciju

Izgleda da i ova opcija uskoro prelazi na Instagram.

.

Instagram kopira TikTok

I pored toga što je TikTok ovih dana "na tapetu" zbog kritika na račun "izazova" koji su doveli do nekoliko…

.

Sve jači Signal

Aplikacija za slanje poruka, Signal, dobila je "neviđen" skok u broju korisnika nakon promene pravila u rivalskoj aplikaciji WhatsApp i…

.

Instagram ima tajni meni

Povodom 10. rođendana, Instagram je spremio poklon za sve korisnike. Naime, aplikacija omogućava svima koji to žele, da postave retro ikone…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:45 Lampica

Anketa

Da li ste se vakcinisali?

Oradio logo