...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Hakeru pet godina zatvora zbog hakovanja tviter naloga poznatih

26.06.2023.

Džozef Džejms Okonor, koji je na Twitteru hakovao naloge poznatih osoba i tražio od njihovih pratilaca da mu uplaćuju kriptovalute, osuđen je na pet godina zatvora. Zbog toga što je bio u pritvoru više od dve godine, odslužiće polovinu kazne, piše B92.

.

U septembru 2020. godine na Twitteru su hakeri "preoteli" račune poznatih osoba s velikim brojem pratilaca i počeli su da objavljuju da dele besplatne bitkoine. To je, naravno, bila prevara, a u kojoj se od korisnika tražilo da na određenu adresu pošalju neki iznos bitkoina, da bi zauzvrat dobili dvostruko.

Tri godine nakon toga napada, jedan od odgovornih hakera, 24-godišnji Džozef Džejms Okonor, osuđen je na pet godina zatvora. On je priznao krivicu po četiri tačke optužnice za računarsko hakovanje, prevaru putem interneta i internet uhođenje (cyberstalking). Pristao je i da vrati najmanje 794.000 dolara žrtvama svojih zločina.

Prema tužiocima, Okonor, poznatiji na internetu kao PlugWalkJoe, koristio je svoje "sofisticirane tehnološke sposobnosti u zlonamerne svrhe kako bi ukrao velike količine kriptovaluta". 

Izvor: B92.net

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Platforma X testira naplatu godišnje pretplate za nove naloge

Testiranje se trenutno sprovodi na Novom Zelandu i Filipinima.

.

Microsoft napravio Xbox kontroler sa mirisom pice

Microsoft je dizajnirao prilagođene TMNT Xbox kontrolere koji imaju difuzer mirisa vezan pozadi u obliku parčeta pice. 

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Meta pravi svoj Twitter

Kompanija Meta planira novu aplikaciju zasnovanu isključivo na tekstu. Twitter je imao najveću političku moć kada su u pitanju društvene…

.

Hakeri mogu da nas prate preko broja telefona

Novootkrivena ranjivost u sistemu tekstualnih poruka, može da učini svakog korisnika pametnog telefona ranjivim. Hakerima je dovoljno samo da znaju…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo