...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Hakeri ukrali LoL source code

25.01.2023.

Riot Games je prošle nedelje otkrio da je doživeo ”sajber napad” koji je ugrozio bezbednost kompanije i njihovih podataka. Sada je otkrio o kakvom napadu se radi i na koji način će uticati na budućnost kompanije.

.

Riot je potvrdio da su uljezi uspešno ukrali source code za League of Legends i Teamfight Tactics, kao i za raniju verziju njihovog anti-cheat softvera. Hakeri su poslali zahtev i uslove za otkup ukradenih podataka u mejlu, ali Riot odbija da plati predloženu sumu.

Iako bi ova situacija mogla da izazove probleme u budućnosti, Riot uverava igrače da njihovi lični podaci nisu ugroženi. S druge strane, ovaj gubitak podataka je potencijalno otvorio vrata za nove cheating softvere. Riot developeri trenutno procenjuju kako će ovaj napad uticati na trenutni anti-cheat igre, kako bi mogli da odgovore na nove cheating softvere što je brže moguće.


Developeri veruju da će svi kompromitovani sistemi biti popravljeni do kraja ove nedelje, ali će novi patch i predstojeći sadržaj biti odloženi.

Riot trenutno radi na proceni napada i ojačanju bezbednosti.

Izvor: eSports

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

.

Naše pravo da ne znamo ništa

Barža "Lola" sa 1.000 tona veštačkog đubriva potonula je 5. januara kod Iloka i sav teret je, naravno, završio na…

.

Ida Prester: Nisam ni Ceca, ni Brena, ali sve što radim ima smisla

Prva unplugged svirka Ide Prester pred punim Prostorom u Gradiću bila je veče za pamćenje. Za početak, dug red onih…

.

Google pomaže maloletnima da uklone svoje slike iz pretrage

Google je lansirao novu bezbednosnu funkciju koja omogućava mlađimа od 18 godina da zatraže uklanjanje svojih slika iz rezultata pretrage…

.

Tinejdžer u zatvoru zbog hakovanja Maska, Gejtsa, Obame...

Grejem Ajvan Klark, tinejdžer optužen da stoji iza prošlogodišnje Twitter prevare, priznao je krivicu. Tri godine provešče u zatvoru za…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo