...
TRENUTNO20:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Gradonačelnik Njujorka: Voleo bih prve tri plate u Bitcoin valuti

10.11.2021.

Novoizabrani gradonačelnik Njujorka Erik Adams naveo je da bi voleo da prve tri plate dobije u bitcoin valuti, kako bi pokazao da želi da Njujork postane mesto koje će prihvatiti kriptovalute.

.

Naravno, to neće biti tako lako izvodljivo. Pitanje je da li finansijska služba grada ima sredstva u Bitcoinima i, ako nema, kako da ih kupi i opravda u gradskoj kasi? Takođe, pitanje je i kako će se plaćati porezi u tom slučaju. Bez obzira na to da li će se to desiti ili ne, Adams je poslao jasnu poruku kakvi su njegovi planovi kao gradonačelnika – da uključi kriptovalute u gradske finansije.

Slična situacija je i sa gradonačelnikom Majamija. Fransis Suarez je takođe zainteresovan za takvu akciju. Suštinski, oba gradonačelnika žele da njihovi gradovi budu sedišta decentralizovanih valuta. Adams je obećao da će se pozabaviti problemima koji usporavaju prihvatanje investicija u kriptovalutama u Njujorku, dok je Suarez dao podršku projektu nazvan MiamiCoin, koji će omogućiti građanima da investiraju kriptovalute u grad. On se takođe nada da će jednog dana gradske takse u Majamiju moći da se plaćaju Bitcoinima.

GOOGLE POMAŽE MALOLETNIMA DA UKLONE SVOJE SLIKE IZ PRETRAGE

FACEBOOK TE VIŠE NEĆE PREPOZNAVATI

Za sada je Majami u prednosti nad Njujorkom. Blockchain.com je sedište svojih operacija u SAD nedavno preselio iz Njujorka u Majami, a i predsednik El Salvadora je upravo na konferenciji u Majamiju najavio da će njegova država prihvatiti Bitcoin kao oficijelnu valutu.

Ove akcije dva gradonačelnika neće mnogo uticati na ekonomije njihovih gradova. Međutim, one imaju značaj sa političke strane, jer činjenica da prvi ljudi dva velika grada razmišljaju o budućnosti finansija na jedan inovativan način, mogu da podstaknu i druge gradove da počnu da razmišljaju o uvođenju kriptovaluta u zvanične tokove plaćanja.

Izvor: PC Press

Možda te još zanima:

.

Prevaranti se žale da ih pljačkaju drugi prevaranti

Sajber kriminalci koji koriste šemu ransomware softvera, požalili su se na grupu od koje iznajmljuju zlonamerni softver.

.

Restrikcije struje u Iranu zbog rudarenja bitkoina

Iranske vlasti istražuju uzroke nestašice električne energije širom zemlje, a kao glavni problem su identifikovale velike farme kriptovaluta, čiji veliki…

.

Bitcoin bi u februaru mogao da vredi oko 50.000 dolara

Bitcoin je tkom prethodnih nekoliko dana zabeležio više skokova vrednosti i nove rekorde. Tako je popularna kriprovaluta prvo dostigla cenu od 30.000 dolara,…

.

Slamarica nevera

Bitkoin ne pokazuje znake posustajanja, probio i 18 hiljada dolara.

.

Kina želi da ukine Bitkoin rudarenje

To će biti veliki udarac za mnoge kriptorudare jer se veliki deo svetskog kopanja odvija upravo u Kini. 

.

VISA omogućava plaćanje kripto valutama

Kompanija VISA saopštila je da će dozvoliti upotrebu kripto valuta za poravnanje transakcija u svojoj platnoj mreži. To znači, da ukoliko kupimo…

  • 15:00 90 u 60
  • 16:00 Music Mix by Bea
  • 20:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo