...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Bitkoin i Eter nekoliko dana u minusu, ostale kriptovalute nestabilne

06.04.2022.

Kriptovalute Bitcoin i Eter su poslednjih dana veoma nestabilne. Čini se da je najpopularnija svetska kriptovaluta u ponedeljak pala, ali je ipak uspela da zabeleži rast do utorka popodne. U vreme pisanja ovog teksta, vrednost Bitkoina je porasla za 1,38 odsto, nakon što je zabeležen pad od 3,05 odsto.

.

Na globalnim berzama, cena bitkoina se približava vrednosti od 47.000 dolara na 46.730 dolara i dobila je na vrednosti 0,89 odsto u poslednja 24 sata.

Eter, druga po veličini kriptovaluta na svetu, imala je sličan pad u ponedeljak, uz malu promenu u koja je usledila rano u utorak. U trenutku objavljivanja, Eter je procenjen na 3,674 dolarana, dok vrednosti na globalnim berzama vide vrednost kriptovalute na 3,528 dolara, odnosno, pad od 3,78 procenata u poslednja 24 sata.

U međuvremenu, kompanije na američkoj berzi koje deluju kao čuvari kriptovaluta u ime svojih korisnika, trebalo bi da obračunaju tu imovinu kao obaveze i da upozore investitore na povezani rizik, navela je američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) u nedavno objavljenom računovodstvenom biltenu.

Novo uputstvo koje ima za cilj da posebno istakne potencijalne rizike ulaganja u kriptovalute za klijente, primenjivaće se na tradicionalne firme kao što su banke ili maloprodajni brokeri koji čuvaju kriptovalute za svoje klijente ili pružaju druge povezane usluge, kao i na kripto berze.

Izvor: www.benchmark.rs

.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Bitcoin se osigurava od dužničke krize

Bitcoin po mišljenju Greg Fosa predstavlja način zaštite od propadanja novca.

.

Gradonačelnik Njujorka: Voleo bih prve tri plate u Bitcoin valuti

Novoizabrani gradonačelnik Njujorka Erik Adams naveo je da bi voleo da prve tri plate dobije u bitcoin valuti, kako bi pokazao da…

.

Prevaranti se žale da ih pljačkaju drugi prevaranti

Sajber kriminalci koji koriste šemu ransomware softvera, požalili su se na grupu od koje iznajmljuju zlonamerni softver.

.

Restrikcije struje u Iranu zbog rudarenja bitkoina

Iranske vlasti istražuju uzroke nestašice električne energije širom zemlje, a kao glavni problem su identifikovale velike farme kriptovaluta, čiji veliki…

.

Bitcoin bi u februaru mogao da vredi oko 50.000 dolara

Bitcoin je tkom prethodnih nekoliko dana zabeležio više skokova vrednosti i nove rekorde. Tako je popularna kriprovaluta prvo dostigla cenu od 30.000 dolara,…

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo