...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Disney+ uskoro uvodi strogu politiku deljenja lozinki

08.08.2024.

Disney+ će od septembra pojačati svoje napore u suzbijanju deljenja lozinki, što je deo šire strategije te kompanije da poveća profitabilnost i unapredi poslovni model svog streaming servisa. 

.

Izvršni direktor Bob Iger najavio je da će kompanija "ozbiljno" započeti suzbijanje deljenja lozinki, ali nije otkrio tačne metode koje će koristiti. Očekuje se da će se Disney+ fokusirati na prepoznavanje prijava izvan domaćinstva pretplatnika i tražiti naknadu od onih za koje se sumnja da dele svoje naloge.

Suštinsko suzbijanje deljenja lozinki se pokazalo korisnim za druge streaming servise, procenjuju analitičari, koji, međutim, navode i da ta strategija dobro funkcioniše za povećanje prihoda, ali izaziva frustraciju kod potrošača.

Netflix je već primenio ovu strategiju i dodao devet miliona novih pretplatnika širom sveta, što ukazuje na to da plaćanje za deljenje naloga ne odvraća ljude u velikoj meri.

Tokom prošle godine, Disney je nagovestio da planira ograničavanje prakse deljenja lozinki, a u februaru je najavio program plaćenog deljenja, koji je pokrenut na nekoliko tržišta u junu.

Disney se trudi da poveća broj pretplatnika i ostvari profit od svog streaming servisa od pokretanja Disney+ 2019. godine. Tokom protekla tri meseca, Disney+ je dobio oko 200.000 novih pretplatnika, dostigavši ukupno 153,8 miliona. Poređenja radi, Netflix ima više od 270 miliona pretplatnika.

izvor: wired.com

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Hakeri napali Dizni zbog odnosa prema umetnicima

Hakerska grupa Nullbulge objavila je da je došla u posed više od terabajta poverljivih podataka iz preko 10.000 Slack kanala koji pripadaju…

.

Da li ćemo gledati "Pirate sa Kariba" bez Džonija Depa?

Nakon što je Džoni Dep odbio honorar od 20 miliona dolara za povratak u „Pirate sa Kariba“ i nakon vesti…

.

Uprkos kritikama "Mala sirena" prolazi dobro u bioskopima

Novi Diznijev film "Mala sirena" doneo je čak 117,5 miliona dolara na američkim blagajnama. Rimejk klasika iz 1989, sa Hale…

.

Koji su omiljeni crtani filmovi Kventina Tarantina?

Uprkos tome što je tokom godina iskazivao svoju ljubav prema mnogim filmovima, jedna oblast kinematografije koju Tarantino retko gleda je…

.

Vraća se Futurama!

Nakon gotovo deset godina obožavaoci Futurame će imati priliku da gledaju nove avanture posade Planet Expressa.

.

HBO Max stiže 8. marta, Disney+ sredinom godine

WarnerMedia je upravo objavila da planira da proširi svoju HBO Max uslugu striminga na 15 novih zemalja, počevši od 8. marta. Usluga…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo