...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Android na mig

18.08.2021.

Različiti izrazi i gestikulacije lica mogu da pokrenu akcije na Android telefonu. Na primer, moguće je otvoriti usta kako bi se pokrenuo panel za obaveštenja ili izdići obrve za povratak na početni ekran. Lista  izraza lica je dostupna na pratećoj fotografiji, a moći će da se prilagođava za različite akcije.

.

Akcije, koje je moguće nameniti određenim gestikulacijama uključuju pristup obaveštenjima, skrolovanje napred/nazad, touch & hold, navigaciju na početni ekran, biranje sadržaja i drugo. Pored toga, moguće je prilagođavati veličinu i dužinu gestikulacije licem.

Iako će nova alatka za kontrolu pomoću izraza lica debitovati na Androidu 12, izgleda da neće biti ekskluzivna samo za pomenutu platformu. XDA tim je uspeo da instalira APK ažuriranog Android Accessibility Suite-a i na telefon sa Androidom 11, kako bi se pristupilo funkciji.

Oni koji žele da isprobaju funkciju kontrole Androida preko izraza lica, mogu to učiniti preuzimanjem Android 12 beta verzije, odlaskom u Switch Access alatku u okviru Android Accessibility Suite-a.

Izvor: www.benchmark.rs

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Samsung Find pronalazi ljude, predmete i uređaje

One UI 6 je dobio najnoviju verziju, u okviru koje stiže veliki broj funkcija.

.

Šta je "Guglovo groblje“ i ko na njemu počiva?

Otkako je pre više od 25 godina Gugl stupio na svetsku scenu, većina ljudi je to ime povezivala s pretraživačem…

.

Microsoft Copilot stiže na Android

Microsoftov alat Copilot, AI chatbot kompanije koji može da uradi sve, od pomoći u pisanju koda do nacrta marketinške e-pošte,…

.

Android telefoni konačno dobijaju funkciju koju korisnicu priželjkuju

Sajt Android Authority donosi informacije o funkciji koja će korisnicima Android uređaja u velikoj meri olakšati praćenje zdravlja baterije.

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo