...
TRENUTNO18:00 - 18:30Popodne na O radiju

Lifestyle / Sport

Basketaši Novog Sada osvojili turnir u Moskvi

24.07.2016.

Basketaši Novi Sad Al Wahda osvojili su čelendžer u Moskvi, pošto su u finalnom meču savladali Piran iz Slovenije sa 21:19.

.

Srpski tim je u Moskvi nastupao u sastavu: Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Dejan Majstorović i Marko Ždero.

Turnir u Moskvi važi za nezvanično Svetsko prvenstvo zbog jake konkurencije, a ovo je jedini trofej koji je nedostajao Novosađanima.

"Konačno smo osvojili Moskvu! Ovo je jedan od najtežih turnira. Titula nam je izmicala u poslednje tri godine. Iskreno, da me je neko pitao, verovatno bih menjao jednu titulu sa World Tour-a za ovaj turnir. Sad kad smo ga osvojili, osećamo se kompletnim", rekao je kapiten tima Dušan Domović Bulut nakon meča.

Prema njegovim rečima, svaku utakmicu igrali su kao da je finalna.

"Ovo je bio turnir na kome se svaka utakmica igrala kao da je finalna. Svakako najteži meč je bio u samoj završnici protiv Pirana, što i rezultat pokazuje. Pored nas, mislim da trenutno igraju najbolji basket na svetu. Meč je bio neverovatan, rezultatski napet. Nadam se da cemo igrati svetsko finale sa njima", zaključio je Bulut.

Novosađane nakon osvajanja turnira u Moskvi čekaju World Tour u Japanu, zatim Prag, čelendžer u Bukureštu, pa turniri u Beogradu i Novom Sadu.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Basketaši u pohodu na još jednu titulu

Basketaši Novi Sad Al Wahda takmičenje na turniru Masters serije u Pragu (6. i 7. avgust) počeće u grupi A…

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Poleteo prvi komercijalni cepelin proizveden u Kini

"AS700 Sjangjun" je naziv prvog komercijalnog cepelina proizvedenog u Kini, koji je tokom probnog leta bezbedno prevalio oko 180 kilometara na relaciji između…

.

Yahoo kupuje Artifact

Yahoo je najavio kupovinu Artifact, platforme za vesti vođenu veštačkom inteligencijom koju su osnovali Instagram kreatori.

.

Novi vremenski standard za Mesec

Bela kuća je objavila da je zatražila od NASA-e da do 2026. godine kreira novi vremenski standard za Mesec. Koordinisano lunarno vreme…

  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Za i protiv
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo