...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle

Da li sašiti haljinu za apsolventsko veče?

18.05.2020.

Apsolventske večeri su odložene, međutim, potraga za savršenom haljinom polako počinje. Uvek je bolje imati spremljeno sve na vreme. Stoga, obilazimo tržne centre, radnje, posećujemo onlajn stranice, ali to nažalost nije garant da ćemo pronaći baš ono što tražimo.

.

Da li ste razmišljali o tome da ipak sašijete haljinu? Prednosti su mnoge – biće krojena baš po vašim merama, biće unikatna i što je najvažnije, biće apsolutno ono što ste vi zamislili. Naravno, to nosi određeni rizik, ukoliko ne izaberete dobru krojačicu. Međutim, vrlo lako, po preporukama, možete naći onu pravu.

Pre svega, potrebno je da dobro istražite postojeće haljine. To će vam pomoći da izgradite sliku onog modela kakav se vama dopada, ali i da fotografijom približite krojačici vašu zamisao. Vrlo lako možete da kombinujete više stilova i tako osmislite unikatnu toaletu. Ne pokušavajte totalno da iskopirate model sa slike, jer ćete se razočarati. Vrlo retko krojačice uspevaju perfektno da naprave kopiju.

Obratite pažnju i na odabir materaijala. Svakako ćete u konsultaciji sa krojačicom dobiti informaciju o tome kakav on treba da bude, međutim, proverite da li vam i odgovara. Možda saten najviše ide uz haljinu koju ste zamislili, ali to ne znači da će on lepo stajati na vama. Stoga, odvojite dosta vremena za biranje materijala, jer je on najvažniji deo haljine. Loša tkanina itekako može uništiti sjajan model.

sivenje jpg

Veoma je važno i da na vreme počnete proces izrade. To je bitno iz više razloga. Kod dobrih krojačica vrlo često je gužva i potrebno je da bar mesec dana ranije započnete šivenje. Takođe, ukoliko haljina bude na vreme gotova, lako možete popraviti to što vam se ne dopada, ili u krajnjem slučaju, kupiti u prodavnici novi model.

Prednost šivenja haljina u odnosu na kupovinu je i cena. Ona je znatno manja, a kvalitet je gotovo isti. Međutim, sve to zavisi i od materijala koji kupujete, ali i od toga koliko krojačica uzima "za ruke". To se obično se kreće između 1.000 i 5.000 dinara, dok su cene za materijal raznovrsne. Što unikatniji dezen, to ćete morati veću svotu novca da izdvojite.

U vreme naših baka i mama, većina je šila haljine. Danas se taj trend polako vraća, najviše zbog toga što vam to omogućava da prošetate u toaleti bez bojaznosti da će još neka devojka biti obučena kao i vi. Stoga, na vreme istražite opcije i verujemo da ćete biti zadovoljne.

M. M.

Možda te još zanima:

.

Jutjub organizuje proslavu mature

U predhodnih nekoliko meseci prave učionice su zamenjene internet učionicama. Kako se sve preslilo u online svet, na red su…

.

Da li će biti apsolventskih večeri?

Apsolventsko veče većine fakulteta bilo je zakazano u maju. Međutim, zbog epidemije koronavirusa sve je otkazano. Mnogi studenti sada su…

.

Kako najlakše prebroditi maturu i apsolventsko

Došlo je vreme da se žestoko iscimate kako biste samo jedne večeri izgledali kao da ste sišli sa naslovne strane.…

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. oktobra

Početak oktobra u Novom Sadu obeležiće brojni muzički nastupi, a tu su još stand up večeri, promocije knjiga i drugi…

.

Šta se sve događa u gradu, a da nije Exit?

Exit festival je već godinama simbol slobode, kulture, muzike i dobrog provoda. Ono što povezuje sve njegove posetioce je tolerancija…

.

Koliko je važna proslava mature?

Maturanti uskoro završavaju srednjoškolski život. Ostalo je da se sve zaokruži maturskim večerima, pre nego što uskoče u neke nove…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo