...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / AI

ChatGPT "pobrljavio"

22.02.2024.

ChatGPT, poznati četbot kompanije OpenAI, nedavno je iskazao niz neočekivanih problema, što je izazvalo zabrinutost i konfuziju među korisnicima. Kako navode pojedini korisnici, prilikom interakcije sa ChatGPT-om dobijali su odgovore koji su mešavina engleskog i španskog jezika, kao i potpuno besmislen tekst koji je teško povezati sa originalnim upitima. Jedan od korisnika podelio je na društvenoj mreži X primer odgovora koji je sadržao nejasne fraze i čini se kao da je izgubio ChatGPT svaku vezu sa postavljenim pitanjem.

.

Situacija postaje još neobičnija kada je ChatGPT počeo da iznosi besmislice poput: "Da li bi vas obradovalo da clicklies pretvorimo u grožđe-pretvarač-zuba preko uma-okean želea?" Nakon toga, AI je nastavio da ponavlja frazu "Happy listening!" neograničen broj puta, bez vidljivog razloga ili konteksta.

Drugi korisnik je podelio svoje iskustvo na Redditu, gde je ChatGPT "potpuno halucinirao", kako je opisao, nešto što se nije dogodilo od "ranih dana GPT-3". Ovo je posebno zabrinulo zajednicu jer ukazuje na potencijalne nedostatke u stabilnosti i pouzdanosti najnovije verzije AI modela kompanije OpenAI.

Incident je izazvao niz spekulacija o mogućim uzrocima, uključujući teorije o hakovanju, hardverskim problemima, ili nekoj "korupciji", što su ključni elementi u radu AI modela koji omogućavaju predviđanje odgovora.

OpenAI je brzo reagovao na ove izveštaje, prvo objavivši da istražuju izveštaje o neočekivanim odgovorima ChatGPT-ja, da bi kasnije objavili da je problem identifikovan i da se nadgleda. U sredu popodne, kompanija je obavestila javnost da su svi sistemi ponovo funkcionalni i da rade normalno.

Izvor:www.telegraf.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Majkrosoft i Semafor stvaraju novinarske priče uz AI podršku

Majkrosoft se udružio sa medijskim startapom Semafor kako bi se AI četbot tog tehnološkog giganta koristio u razvoju novinskih priča…

.

Otvorena prodavnica u kojoj mogu da se kupuju četbotovi

OpenAI pokreće prodavnicu koja će nuditi četbotove i aplikacije, zasnovane na veštačkoj inteligenciji.

.

Apple traži partnere među izdavačima vesti, zbog treniranja AI modela

Apple je primetno nedostajao na listi kompanija sa sopstvenim generativnim AI proizvodom, ali na osnovu novog izveštaja The New York…

.

Počela prodaja futurističkog uređaja koji su osmislili bivši zaposleni Apple-a

Humane Ai Pin, najnoviji proizvod kompanije Humane, koju vode bivši zaposleni Apple-a Imran Čaudri i Betani Bonđorno, napokon je predstavljen…

.

ChatGPT sada može da vidi, čuje i govori

Sada možete da razgovarate sa veštačkom inteligencijom i odgovoriće vam ljudskim glasom.

.

Otvorena prodavnica u kojoj mogu da se kupuju četbotovi

OpenAI pokreće prodavnicu koja će nuditi četbotove i aplikacije, zasnovane na veštačkoj inteligenciji.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo