...
TRENUTNO16:50 - 17:10Leto na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

ChatGPT dobija Mac aplikaciju

22.05.2024.

ChatGPT sada ima desktop aplikaciju – ali je za sada dostupna samo na macOS-u.

.

U demonstraciji koju je prikazao OpenAI, korisnici su mogli da otvore aplikaciju ChatGPT desktop u malom prozoru, pored drugog programa. Postavljali su pitanja ChatGPT-u o tome šta je na njihovom ekranu – bilo tako što su kucali ili izgovarali. ChatGPT bi tada mogao da odgovori na osnovu onoga što "vidi". 

OpenAI kaže da korisnici mogu da postave pitanje ChatGPT-u koristeći prečicu na tastaturi Option + Space, kao i da prave snimke ekrana i razgovaraju o njima u aplikaciji. I besplatni i plaćeni korisnici će moći da pristupe novoj aplikaciji, ali će ona biti dostupna samo korisnicima ChatGPT Plus-a od pre šireg uvođenja u "narednim nedeljama".

OpenAI planira da pokrene Windows verziju aplikacije "kasnije ove godine". ChatGPT je već dostupan kao aplikacija za iOS i Android.

OpenAI je takođe podelio sliku novog korisničkog interfejsa ChatGPT-a na vebu, i izgleda da dolazi sa prilično malim promenama na početnom ekranu i izgledu poruka.

Izvor:www.theverge.com

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Film na osnovu scenarija ChatGPTa bez premijere u bisokopu

Filmadžije se odavno interesuju za veštačku inteligenciju, a ova je s velikog platna prešla u stvaran život i počela da…

.

Apple najavljuje integraciju ChatGPT-a u Siri i svoje operativne sisteme

Apple će integrisati ChatGPT u Siri glasovnog asistenta i svoje operativne sisteme, kako bi sustigao konkurenciju u oblasti veštačke inteligencije.…

.

ChatGPT u obrazovanju: pomoć ili prepreka akademskom poštenju?

Primena veštačke inteligencije poslednjih nekoliko godina postala je sve učestalija među studentima, ali i profesorima na fakultetu. ChatGPT, jedan od…

.

ChatGPT dobija još podataka

Kompanije OpenAI i Reddit su sklopile partnerstvo, koje će omogućiti da ChatGPT četbot dobija podatke sa popularne platforme.

.

Ažurirani ChatGPT podučava matematiku i flertuje

OpenAI je predstavio najnoviju verziju tehnologije koja stoji iza njegovog AI četbota ChatGPT. Zove se GPT-4o i biće dostupan svim…

.

Linux jedini podržava dijagonalni način rada monitora

Prema rečima pojedinih developera, savršena rotacija monitora za razvoj softvera iznosi 22 stepena. Upravo to omogućava Linux.

  • 16:30 Album nedelje
  • 16:40 Vredi pročitati
  • 16:50 Leto na O radiju
  • 17:10 Pesma dana
  • 17:20 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo