...
TRENUTNO16:00 - 16:10Popodne na O radiju

Kultura / Strip

Strip umetnik Stevan Subić ulazi u Betmenov svet

19.03.2022.

Zrenjaninski strip umetnik Stevan Subić potpisao je ugovor sa jednom od najvećih svetskih strip izdavača "DC comics" i ubuduće će crtati Betmenovog smrtnog neprijatelja Zagonetača u posebnom serijalu. 

.

Nakon velikog uspeha filma "The Batman" ovaj izdavač je obznanio svetu da je u pripremi serijal pod nazivom "Riddler: year one“ za koji scenario piše multitalentovani glumac Pol Dano, koji je Zagonetača i igrao u filmu, a koji ubrzano hita ka zaradi od milijardu dolara.

Crtež je, dakle, poveren našem Stevanu Subiću, koji je na društvenim mrežama podelio i prvi nacrtani detalj kojim promoviše novi serijal.

Stevan je krajem prošle godine promovisao svoj novi strip Konan, a promociju je pratila i izložba strip tabli i crteža. Tada je bio i gost u našoj emisiji "Stripovedač“ gde je pričao o svojoj karijeri i planovima za budućnost.

subic jpg

Sarađivao je sa najvećim evropskom kućama: Serđo Boneli Editore, Glenat, Delcourt. Crtao je do sada dva svoja omiljena strip heroja: Konana i Tarzana. Na pitanje postoji li još neki junak kojeg bi voleo da crta, odgovorio je: Betmen.

Crtanje Zagonetača svakako je pravi put da se dođe do vrha strip Panteona i najvećeg strip junaka ikada zamišljenog.

Intervju sa Stevanom Subićem možete pogledati u ovoj epizodi Stripovedača: 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo