...
ORADIO UŽIVO

Kultura / Strip

"Bunker fest" za vikend u Eđšegu

12.11.2020.

Ovogodišnje 16. izdanje "Bunker festa", pod nazivom "Momci iz garaže" biće održano 14. i 15. novembra u Kulturnoj stanici Eđšeg. Festival je ove godine posvećen grafičkoj noveli, kao specifičnom žanru koji se sve češće pojavljuje u izdavaštvu, kako u svetu, tako i kod nas.

.

Grafička novela nije ilustrovana knjiga, ni strip, već specifičan rod na čiji narativ podjednako utiču i vizuelni i tekstualni materijal, navode organizatori "Bunker festa". U izdavačkoj praksi, posebno se razvila kod francusko – belgijskih izdavača, a danas je prihvaćena i utemeljan kod svih razvijenijih izdavačkih kultura.

Ljubitelji stripa i grafičkih novela ove godine će biti u prilici da isprate izložbe, razgovore sa autorima i izdavačima, ali i da kupe omiljena izdanja na berzi stripa.

Prvog dana festivala, u 16h otvara se berza stripa, fanzina i grafičkih novela, dok će u 19h biti svečano otvaranje izložbe "Momci". Muziku će puštati Dee Jay Minya Ramone.

Narednog dana, osim berze koja počinje u 16h, posetioci će od 17h moći da isprate predstavljanje grafičkih novela izdavača Komiko, Besna kobila, Sistem komiks, Modesty stripovi i SKCNS, u 18h gostuje Milan Dog u okviru razgovora "Strip u etru", dok od 19 počinju izložba i razgovor sa Zvonimirom Vidićem o izdanju “Međugroblje”.

Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih zaštitnih mera. 

Možda te još zanima:

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo