...
TRENUTNO22:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 4. do 10. aprila

04.04.2022.

Ove nedelje nas možda očekuje nešto hladnije vreme sa padavinama, ali događaji koje smo izdvojili će vas sigurno uvesti u pravo prolećno raspoloženje.

.

Ponedeljak, 4. april 

Izložba slika Andree Medić "Nakaze" otvara se u Fabrici. Andrea Medić je rođena 1997. godine u Sremskoj Mitrovici, a poreklom je iz Šida. Završila je srednju školu "Sava Šumanović" u Šidu, 2016. godine. Iste godine upisuje Filozofski fakultet u Novom Sadu, smer filozofija. Godine 2019. upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer fotografija. Otvaranje je u 19 časova.

Žurka povodom Dana studenata očekuje vas u KC Labu. Žurka kreće od 17 časova kada binu zauzima N037 koji će vas lagano zagrejati tokom tog prilično hladnog i kišovitog aprilskog dana, dok od 19 na binu izlazi Told ya! koji će vas izuti svojim izborom hitova iz poslednjih 50 godina, šta god da ste obuli. I Svemirko i Guns 'n' Roses. I Elitni Odredi i Videosex. I Dejvid Getta i Kerber. Ulaz je slobodan za osobe čiji kažiprst svetli pod UV svetlom, odnosno one koji su glasali. Za ostale je 200 dinara.

Izložba fotografija Vladimira Veličkovića "Jazzography vol. 3" otvara se u American corneru. "Atmosfera je i Veličkovićeva neskrivena opsesija. Insistirajući na gotovo renesansnoj chiaroscuro slici i publici nevidljivom detalju, Veličković samo pojačava nepredvidivu snagu jazz interpretacije koja, kao produženi eho, iznova potvrđuje da je koncertno muziciranje jedini potpuno autentični doživljaj jazza." Početak je u 19 časova.

Utorak, 5. april 

Dvodnevni događaj povodom 30 godina od početka opsade Sarajeva očekuje vas u CK13. "Ovim programom sećamo se stradalih i preživelih žrtava ovog zločina, njihove odlučnosti i nadahnuća da žive uprkos strahu i stradanju, i podsećamo svoju savest da u vremenu zločina ne postoji stajanje po strani." Početak je u 19 časova. 

Sreda, 6. april 

Jam session vas očekuje u KC Labu. Standardnoj džem ekipi se priključuju muzičari iz Omladinskog kantautorskog festivala. Sa vama će biti bubanj, bas, gitara, klavijatura, violina, perkusije, sax i vokali naravno, a moguće i još poneki instrument. Na repertoaru se uobičajeno nalazi: rok, alternativa, fank, džez i izvorne pesme. Početak je u 19 časova.

Stand up show Srđana Olmana "Šta nas je snašlo?" održava se u Domu kulture. "Šta nas je snašlo?" govori o periodu koji je Olman prolazio tokom epidemije korona virusom. Bez posla, bez aplauza i bez kreativnog izražavanja, on se iz Beograda vraća u rodnu Suboticu na nekoliko meseci i doživljava nešto što nije mogao ni zamisliti pre samo nekoliko meseci, dok je sa svojim stand up-om obilazio Kanadu, Evropu i Balkan... Ko su epidemiolozi, kako je počela korona i kako je vratiti se kod roditelja u 34. godini, samo su neke od tema koje ćete čuti u ovom showu. Ulaznice su 800 dinara, dok će na dan nastupa iznositi 900. Početak je u 20 časova.

Četvrtak, 7. april 

DJ Crni Dule nastupa u Gerili. Prepoznatljiv je po eklektičnom stilu puštanja u kome meša razne muzičke pravce. Od funka, jazza, latina, raznih etno pravaca, pa sve do raznih modernih elektronskih stilova kao što su dub, hip-hop, break beat, drum & bass, house i slično. Ulaz je slobodan, a početak je u 21 čas. 

Damir Urban dolazi u Dom kulture. Njegova karijera počela je daleke 1986. godine kada nastaje sastav Laufer u kojem je Damir autor tekstova, koautor muzike i vodeći vokal, a s njima objavljuje prve hitove "Budi moja voda", "Svijet za nas", "Lopov Jack" i drugi. Od 1996. počinje samostalnu karijeru tokom koje je objavio više albuma, dok su njegovi hitovi "Astronaut", "Nebo", "Black Tattoo", "Žena dijete", "Mala truba" i "Odlučio sam da te volim" postali kultne pesme regionalne muzičke scene. Prvih 100 ulaznica su u prodaju po promo ceni od 1.500 dinara. Nakon toga će iznositi 1.800, a na dan koncerta 2.000. Početak je u 21 čas.

Iron Maiden tribute band Rainmaker održaće akustični koncert u Lazinom teletu. Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Izložba slika Miloša Vujanovića "Čekajući Varvare" otvara se u Fabrici. "Ono što je napisano najbolje je čitati u originalu, na jeziku na kojem je pisano. Tako je i sa slikama na ovoj izložbi: najbolje (a možda i jedino moguće) ih je čitati u originalu, bez prevođanja – na jeziku na kojem su naslikane." Početak je u 20 časova.

Stand up veče ekipe Kruševac Geto vas očekuje na Novosadskom sajmu. Njihov stand up nastup predstaviće nam ljude iz njihovih skečeva, način na koji oni vide mnoge društvene probleme i situacije, a sve u kombinaciji sa duhovitim rap pesmama koje prate svaku njihovu priču. Upad je 1000 dinara, a početak u 20 časova.

U okviru Čitalačkog kutka u Zenit booksu razgovara se o klasiku ruske književnosti "Zapisi iz podzemlja" Fjodora Dostojevskog. Čovek iz podzemlja je u socijalnom smislu neprihvaćen, neostvaren, siromašan, ali je, kako se njemu čini, u duhovnom i intelektualnom pogledu superioran u odnosu na ostale. Istovremeno labilan i osion, on spada u red najomiljenijih antijunaka među svim likovima Dostojevskog. Početak je u 18 časova.

Petak, 8. april 

Veliki Prezir nastupa u Bulevar booksu. Rok sastav iz Vrbasa na sceni je više od 20 godina i za to vreme su objavili četiri albuma. Karte su 700 dinara u pretprodaji, dok će na dan koncerta iznositi 900. Početak je u 21.30. 

Marčelo nastupa u Domu kulture. On će koncert održati u okviru projekta "Omladinski kantautorski festival 2022" koji je deo programa Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022 i programskog luka "Budućnost Evrope". Upad je 1000 dinara, a početak u 22 časa.

Fuego žurka vas očekuje u KC Labu. Biće latino muzika, hip hop, r'n'b, afro. Upad je 250 dinara, a početak u 20 časova.

Huba Buba žurka je u Gerili. Na repertoaru je muzika iz 1980-ih, 1990-ih i 2000-tih. Kao i uvek, na žurci vas čeka sočna Hubba Bubba žvaka. Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Tri novosadska benda - Neuspeh, Bomber i PMS sviraju  u Domu b-612. Upad je 400 dinara, a početak u 20.30.

After Affair nastupa u Tunnelu. Dvojac Bonjasky & Ivan Z. biće zaduženi za dobru atmosferu. Upad je 500 dinara, a početak u 23 časa.

Subota, 9. april 

Kanda, Kodža i Nebojša sviraju u Fabrici. Kanda, Kodža i Nebojša je rok grupa osnovana 1990. godine u Beogradu. Ponekad su nastupali kao kvartet ili sekstet, ali ste najčešće u proteklom periodu mogli da ih sretnete kao kvintet. To su i danas. Na beogradskoj i srpskoj sceni su se afirmisali tokom devedesetih, da bi priznanje i publiku na širem prostoru sticali koncertirajući neumorno od početka tekućeg veka. Do sada su objavili osam albuma, dva koncertna izdanja i jednu kompilaciju, uz učešće na brojnim drugim kompilacijama. Upad je 1200 dinara, a početak u 21 čas.

Metallica tribute band Black svira u Gerili. Karte su u pretprodaji 500 dinara, dok će na dan svirke iznositi 700. Početak je u 22 časa.

Šinobusi promovišu album "Nismo nikud ni krenuli" u London pubu. Nove pesme nose prepoznatljiv zvuk i sirovu energiju živih nastupa. Repertoar će činiti pesme sa svih šest objavljenih albuma, kao i poneka obrada. Ulaz je besplatan, a početak je u 22 časa. 

Vlada Janjić, SMT#nG i Nikola Vemić vrte u klubu Tunnel. Vlada Janjić je jedna od najuticajnijih ličnosti srpske klupske scene - kao DJ, izdavač i promoter. SMT#nG aka Miroslav Miletić je sada već deceniju na sceni, te je njegov zvuk i stil dobro poznat širom regiona. Upad je 500 dinara, a početak u 23 časa.

Fakir vrti u KC Labu. DJ koji je sinonim novosadske scene elektronske muzike. Domaću podršku činiće Lom ekipa. Upad je 300 dinara, a početak u 20 časova.

Love like blood dark party vas očekuje u rusinskom kulturnom centru Matka. Za fanove 80s & 90s zvuka, gitarskih bendova, ebm zvuka, darkwave, goth, post punk, industrial rock i retrowave.... Pravi oldschool dark party sa akcentom na gitarsku muziku. Upad je 200 dinara, a početak u 21 čas.

Promocija aktivističkog časopisa "Kontranapad" vas očekuje u CK13. Ukoliko želite da se bliže upoznate sa "Kontranapadom" i da doprinesete njegovoj izgradnji u borbeno glasilo radničke klase, organizatori vas pozivaju da im se pridružite u Crnoj kući - "Podelićemo svoja dosadašnja iskustva i planove za dalji razvoj časopisa i zajedno s vama diskutovati o načinima da putem 'Kontranapada' intervenišemo u društvene borbe, ojačavamo ih i organizujemo njihove najborbenije elemente." Početak je u 18 časova.

ELECTROПОП žurka vas očekuje na Novosadskom sajmu. ELECTROПОП setovi su bazirani na dance, synth i pop muzici i miksuju se sa hiphop, r'n'b i dancehall zvucima i ponekim domaćim ili stranim evergrinom. Karte su 500 dinara do 7. aprila i 600 nakon toga. Početak je u 20 časova.

U okviru programa "Babel nights Novi Sad" Sastav Naked promoviše novi album u Domu kulture. Naked je sastav koji je poslednjih godina aktivan na World Music festivalima širom sveta i odatle ideja da se pokrenu i kod nas događaji koji se već dešavju u Barseloni, Budimpešti, Parizu i Amsterdamu. Kao neizostavni deo svakog Babel događaja je Jam session muzicara koji se dešava posle završenih koncerata. Upad je 500 dinara, a početak u 20 časova.

Nedelja, 10. april 

AltTab žurka vas očekuje u KC Labu. Gendra, Serpentina i PurpRose će za vas između ostalog puštati alt, trap, hyperpop, r'n'b i hip hop muziku. Upad je 200 dinara, a početak u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 23. do 29. maja

Maj privodimo kraju širokom lepezom događaja, za svakoga ima nešto zanimljivo.

.

"Galeum" približava mlade Galeriji Matice srpske

Mlade ljude nije uvek lako privući muzejima i galerijama. Sve to može nekada da deluje previše formalno i uštogljeno. Galerija…

.

Nedeljni vodič od 16. do 22. maja

Dobro se spremite za ovu nedelju, jer nam sredina maja donosi pregršt zanimljivih događaja.

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. maja

Ove nedelje nas očekuje tradicionalna manifestacija povodom Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope "Ritam Evrope!", ali pored toga tu…

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. maja

Nakon roštiljanja za 1. maj red je da se malo razmrdamo. Ove nedelje očekuje vas dosta zanimljivih događaja koji će…

.

Nedeljni vodič od 25. aprila do 1. maja

Nadamo se da ste se odmorili za Uskrs jer vas do 1. maja očekuje veliki broj zanimljivih događaja.

  • 20:00 Škripa
  • 21:00 Izbor iz programa RTV
  • 22:00 Music Mix by Bea

Anketa

Da li ste vratili život na podešavanja pre korone?

Oradio logo