...
TRENUTNO22:00 - 00:00Floating Sounds

Kultura

Nedeljni vodič od 30. septembra do 6. oktobra

27.09.2024.

Početak oktobra u Novom Sadu obeležiće brojni koncerti, žurke, promocije knjiga, stand up večeri i drugi događaji.

.

Ponedeljak 30. septembar

Promocija književnog i umetničkog stvaralaštva Andreje Kargačin održaće se Klubu SKCNS-a, koji se nalazi u Ulici Vladimira Perića Valtera 5. Događaj zajednički organizuju SKCNS i Udruženje studenata književnosti "Uliks". Učesnici programa su: Andreja Kargačin, i članovi Udruženja studenata književnosti "Uliks" — Anja Perović i Zeljić Pavle, moderatori. Početak je u 18 časova.

Utorak 1. oktobar

Predlažemo odlazak u bioskop ili pozorište.

Sreda 2. oktobar

Džem session vas očekuje u KC Labu. Slušamo sve i svašta, a na našem repertoaru se uglavnom nalazi ali nije ograničeno na: rok, alternativa, fank, džez i izvorne pesme. Sa vama će biti bubanj, bas, gitara, klavijatura, violina, perkusije i naravno vokali, a moguće i još poneki instrument. Ulaz je besplatan, a početak je u 19 časova.

Novosadski cover band Butterfly nastupa u Lazinom Teletu. Ovog puta podmlađeni sa novom pevačicom Anjom Mihajlović, stara postava Ćomi, Albert, Žile i Pantoš će uživo gruvati najveće rock-funk-pop-disco hitove kao i do sada uz puno đuskanja. Početak je u 22 časa.

Četvrtak 3. oktobar

Legendarni love trash, bublegum soul punk bend Ribica Kiseonik, održaće još jednu javnu probu - ovoga puta u Lazinom Teletu. Bend svira obrade od: Beatles, Talkingheads, The Killers, Kristali, The Strokes, Kings of Leon, Jet, Queens Of The Stone Age, Arctic Monkeys, The Clash, Idoli, Violent Femmes... Ulaz je besplatan, a početak u 22 časa.

Karaoke night se održava u Gerili. Pripremite glasne žice, dobru energiju i spremite se za još jednu u nizu nezaboravnih karaoke žurki koje se ne propuštaju. Od 19 do 20 časova zagrevamo glasove uz najveće hitove domaće i strane muzike, a od 20 časova mikrofon je vaš. Ulaz je 300 dinara.

Petak 4. oktobar

Psihodelični rok bendovi iz Nemačke, Colour Haze i Smokemaster, nastupaju u Fabrici. Colour Haze je bend iz Minhena, koji ove godine slavi 25 godina postojanja. Dugi niz godina predstavlja instituciju na nemačkoj psihodeličnoj i hevi rok sceni. Smokemaster je bend čiji zvuk nastaje pod uticajem bendova The Doors, King Gizzard and the Lizzard Wizard, Pink Floyd, Wand, Sir Robin, the Longbowmen i drugih. Početak je u 21 čas. 

Promocija knjige Jovana Savina "Tajna istorija jedne varoši" održaće se u Klubu SKCNS-a, koji se nalazi u Ulici Vladimira Perića Valtera 5. Knjiga je objavljena 2018. godine u izdanju Zavoda za kulturu Vojvodine, a na promociji će govoriti autor Jovan Savin i urednik književnog programa SKCNS-a Nenad Đukin. Početak je u 18 časova.

Novosadski Oktoberfest održava se 4. i 5. oktobra ispred TC Promenada. Pored takmičenja u držanju krigli piva, nastupaju bendovi Riders on the Doors, Pero Deformero, Savršeni marginalci, Zbogom Brus Li, Orthodox Celts, Goblini i drugi. Ulaznice su 1200 dinara po danu, a 1800 dinara je komplet za oba dana.

Rammstein Night se održava u Gerili. Za Multimedijalni Show zadužen je DJ R+SASHA. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Lecsa-Punk i Skupljeni Na Brzinu nastupaju u CK13. Lecsa-Punk je hardkor-pank bend osnovan 1993. godine u Mađarskoj. Njihova muzika je brza i energična, tekstovi su im politički i ukazuju na društvene nepravde.Binu dele sa novosadskim pank bendom Skupljeni Na Brzinu koji sledeće godine takođe puni 30 godine, kada se očekuje i treći album benda. Njihovo geslo je “energično, kratko i jasno”. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Subota 5. oktobar

Keni nije mrtav nastupaju u KC Hali 2. Keni nije mrtav donosi jedno novo viđenje rokenrola i panka, prožetog svakodnevnim pričama, kao i jedinstvenim koncertnim performansom, zbog čega ih mnogi doživljavaju kao jedne od najatraktivnijih domaćih izvođača. Ulaz je 1200 dinara, a početak u 21 čas.

Love Like Blood - Dark žurka je u Rusinskom kulturnom centru. Za fanove 80s & 90s i modernog dark zvuka, ebm, darkwave, goth, post punk, industrial rock, synthwave, electro i retrowave.... Pravi oldschool DARK PARTY - sa akcentom na borbu mračne gitarske Vs. elektronske muzike, kao i novo Vs. staro. Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Stand up Nikole Đurička "SHOWBIZZ" je u Pozorištu mladih. Novi material kao i prošlog puta Nikola Đuričko je pisao sam a tiče se njegovog života karijere i porodice. I ovaj šou ima za cilj da ispriča na duhovit način zanimljive detalje iz njegovog života i karijere. Početak je u 20.30, a ulaznice su 1400 dinara za balkon i 1600 dinara za parter.

Epidemik je bend koji vas događajem “Zvezde Grandža“ vodi u 90-te, kišni Sijetl i pravi nezaboravnu žurku uz gomilu hitova bendova: Soundgarden, Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana, Temple of the Dog i ostale rodbine. Ulaz je 500 dinara, a početak u 22 časa.

Sedmo izdanje Zlo Festa se održava u Fabrici. Očekuju vas nastupi bendova War Engine (Novi Sad), Putrid Blood (Šid), Guerra Final (Texas, USA), Reflection (G. Milanovac) i Geger (Beograd). Na ovom izdanju će biti postavljena izložba koncertne fotografije mladih Novosadskih fotografa, to su Anđela Radun, Filip Stojilković, Mina Stojanović, Milana Mijić, Aleksandra Plačkov, Lea Bodor i Ksenija Mudri. Upad je 1000 dinara, a početak u 19 časova.

DJ Crni Dule vrti ploče u Ordinaciji.

Nedelja 6. oktobar 

Promocija književnog stvaralaštva Lane Bastašić održaće se  u Klubu SKCNS-a, koji se nalazi u Ulici Vladimira Perića Valtera 5. Događaj zajednički organizuju SKCNS i Udruženje studenata književnosti "Uliks". Učestvuju: Lana Bastašić i članovi Udruženja studenata književnosti "Uliks" – Anja Perović i Uroš Stanisavljević, moderatori. Početak je u 19 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Ulaganje u mlade je investicija

Deset gradova i opština u Srbiji dobija svoje Omladinske centre. Sporazum o saradnji potpisali su predstavnici OPENS-a i gradonačelnici gradova…

.

Pesme koje nerviraju pokreću stvari

Pre dvadeset godina, kada je formiran bend Brkovi, verovatno je malo ko mogao da predvidi da će njihova karijera trajati…

.

Seks, droga, nasilje i strah: Četvoro prijatelja na pragu odrastanja

Veb-serija "Seks, droga, nasilje i strah," u režiji Tamare Kostrešević i Srđana Knera, prati četvoro prijatelja iz detinjstva – Mirka,…

.

Nit' ora nit' kopa: Splićanin sa EXIT-a se vratio u Novi Sad

U utorak je u Gerila baru održano veče stand up komedije "Nit ora nit kopa" komičara Ante Travizija. Ante je…

.

Nedeljni vodič od 23. do 29. septembra

Poslednji dani septembra donose nam dosta raznovrsnih događaja u vidu filmskih projekcija, izložbi, kvizova, stand up večeri, žurki i koncerata.

.

Nedeljni vodič od 23. do 29. septembra

Poslednji dani septembra donose nam dosta raznovrsnih događaja u vidu filmskih projekcija, izložbi, kvizova, stand up večeri, žurki i koncerata.

  • 16:50 Tehnologija
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 22:00 Floating Sounds

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo