...
TRENUTNO17:00 - 18:00Rodnopravnost

Kultura

Nedeljni vodič od 25. do 31. oktobra

25.10.2021.

Za vikend vas očekuje gomila Halloween žurki, a pre toga možete posetiti dosta zanimljivih događaja.

.

Ponedeljak, 25. oktobar 

Povodom 41. NOMUS festivala nastupa festivalski kamerni ansambl. Sviraće kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta. Cena ulaznice je 600 dinara, a početak je u 20 časova.

Ljubitelji starih filmova mogu da pogledaju "Diplomac" u Zenit booksu. Majk Nikols je dobio Oskara za najbolju režiju, film je nominovan u još pet kategorija, a Američki filmski institut je film postavio na visoko 17. mesto liste sto najboljih američkih filmova svih vremena. Početak je u 20 časova.

Utorak, 26. oktobar

Brazilski pisac Marselo Santos promovisaće knjigu "Favela" u Bulevar buksu. Knjiga prati priču glavnog lika Selia, momka koji se upliće u najrazličitije situacije, čvrsto verujući da 'smrt posećuje svako dete iz favele svakoga dana kada mu roditelji odu na posao'. Stvarnost i fikcija se prepliću sve vreme, stvarajući nam priču o životu koji se odigrava u Brazilu. Promocija počinje u 19 časova.

U Eđšegu se otvara izložba "Zapisi prirode" autora Nebojše Mitrovića. Borba umetnošću za lepši život: "Zapisi prirode", šesta po redu izložba Nebojše Mitrovića, koji se uz Parkinsonovu bolest uspešno bavi fotografijom, predstaviće njegove radove kroz koje teži da zabeleži najveličanstvenije momente u prirodi i njene najlepše detalje. Izložbu možete pogledati svakog dana do 3. novembra, od 10 do 18 sati, a poslednjeg dana izložba će za javnost biti otvorena do 16h.

Sreda, 27. oktobar

Drugo izdanje Deep Roots sessiona očekuje vas u KC Labu. Spremite se za zvuke i vizuale Jamajke, Afrike i Trećeg Sveta, jake baseve i snažne poruke. Sa ploča i diskova vrte Butchaa (iskusni roots/dub/steppers selektor, MC i dugogodišnji promoter Sound System kulture) i Mizizi (urednik i voditelj radijske emisije Reggae Fever i dugogodišnji muzički novinar). Upad je 150 dinara, a početak u 18 časova.

Četvrtak, 28. oktobar

U Kulturnom centru Novog Sada počinje 19. međunarodni festival kratkometražnog filma "Filmski front". Usled epidemioloških mera i ograničenog kapaciteta prostora, veći deo projekcija će se realizovati paralelno u bioskopskoj sali i na Tribini mladih. Prvo će se popunjavati kapaciteti prostora bioskopske sale, a kada isti budu popunjeni gledaoci će biti upućeni na Tribinu mladih. Festival traje do nedelje, a ulaz na sve projekcije je besplatan, osim za film "Oaza" (300 dinara). Početak je u 18.30.

Petak, 29. oktobar

Marčelo i Iskaz dolaze na Petrovaradinsku tvrđavu. U okviru programa "Prekinimo MUK...", nakon sedam godina, binu će ponovo deliti dva sjajna benda Iskaz i Marčelo & Napeti Quintet. Početak je u 18 časova u dvorišnom prostoru ateljea Kurucić. Cena karte je 1.200 dinara, a možete ih kupiti na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i onlajn. Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1.300.

ABBA tribute bend svira u Gerili. Bend koji je svirao koncerte u Sloveniji, Hrvatskoj i Norveškoj, dolazi u Novi Sad. Hitove poput Waterloo, Ring Ring, Mamma mia, SOS i mnoge druge sviraju na originalan način, ali opet ne izlazeći iz okvira autentičnog. Karte u pretprodaji možete preuzeti u Gerili po ceni od 500 dinara, dok će na dan svirke biti 700. Početak je u 22 časova.

Spremite se za Noć veštica uz Halloween kviz u Areni. Pabkviz.rs vas poziva na autentični Halloween kviz spektakl i maskenbal. Ekipu možete prijaviti putem SMS-a na broj 0659497750. Kostimi su obavezni, a početak je u 19.

Subota, 30. oktobar

Povodom Halloweena, Pero bar organizuje maskenbal. Ukoliko želite da obeležite ovaj praznik i da se prerušite u nekog drugog, ovaj događaj je idealan za vas. Za muziku će biti zaduženi Mita Zen/it i Velja Berić, a slušaće se 80’s funk, soul, disco i boogie klasici. Upad je slobodan, jedino će vam trebati kostim. Početak je u 20 časova.

Doživite mjuzikl "Kosa" u Pozorištu mladih. Ovaj čuveni brodvejski mjuzikl, čiji je tekst uobličio Robert Lenard oslanjajući se na kultni film Miloša Formana, režirao je gost iz Mađarske Peter Telihaji. U predstavi učestvuje dvanaest glumaca Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, kao i deset studenata glume novosadske Akademije umetnosti, iz klase prof. Borisa Liješevića. Predstavu je koreografski uobličio Peter Kovač Geržon, a glumce uživo prati orkestar pod vođstvom Davida Klema. Cena karte je 600 dinara, a mjuzikl počinje u 19 časova.

Novosadski bendovi Northern Revival i 11 minuta sviraju u Crnoj kući. Northern Revival su već dobro poznati razbijači stoner heavy rock-a. Iza sebe imaju ogroman broj nastupa po klubovima i festivalima kako u zemlji tako i u inostranstvu. 11 minuta je osnovan 2012. godine. Žanrovski, bend ima dodira sa klasičnim rock'n' rollom, mračnijim popom, alternativnim zvukom, ali nema cilj svrstavanja u određen pravac. Upad je 400 dinara, a početak u 21.30.

Proslavite Halloween uz Leu Dobričić u Ignite night klubu. Vodeća beogradska techno diva Lea Dobričić, koju krase precizna tehnika i ekstremna elegancija pobrinuće se da žurka bude na visokom nivou. Početak je u 23, s tim što organizatori nisu naveli da li se ulaz plaća ili ne.

Red hot chilli peppers tribute bend nastupa u Gerili. Ekipa koja je imala turneju po svetu i svirala koncerte u Švajcarskoj, Rusiji, Francuskoj, Dominikanskoj republici, dolazi da pruži dva sata vrhunski odsviranog Peppers repertoara. Rista, Bane, Nenad i Atila obećavaju opasnu svirku. U pretprodaji su karte 300 dinara, dok će na dan svirke biti 600. Početak je 22.30.

Nedelja, 31. oktobar 

Ako se niste zasitili u subotu, u Gerili vas očekuje vas još jedna Halloween žurka. Kako organizatori kažu, od muzike vas očekuje svašta, od Biggie Smallsa, Bruna Marsa, Madone i Jennifer Lopez, preko Tima Maasa i Fatboy Slima, zaključno sa Linkin Parkom i Limp Bizkitom. Ulaz je slobodan, potreban je jedino kostim. Početak je u 21 sat.

Možda te još zanima:

.

Besplatan program kreativne inkubacije

Prvi ciklus programa LEVEL UP! biće realizovan tokom aprila i maja u formi dvočasovnih interaktivnih online radionica kroz pružanje alata, tehnika…

.

Finansiranje projekata kulturnog aktivizma

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) poziva pojedince i organizacije da se prijave na Drugi javni poziv i daju svoj…

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati "MusicQuake: The Most Disruptive Moments in Music"

PR i bend menadžerka Branislava Kolarov za ovu nedelju preporučuje knjigu koja bi mogla da bude interesantna svim ljubiteljima muzike.…

.

Vredi pročitati "Kada telo kaže ne"

Master menadžerka ljudskih resursa Kristina Bogatinović za ovu nedelju preporučuje doktora Gabora Matea i knjigu "Kada telo kaže ne".

.

Dungeons & Dragons: Od skromnog početka do kulta

"Dungeons & Dragons" je društvena igra koja je svoje korene imala pre gotovo pedeset godina, ali i dalje privlači ljude…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Tehnologija
  • 17:00 Rodnopravnost
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo