...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

24.02.2020.

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Ponedeljak, 24. februar

Predstavljanje knjige "Vježbanka Danilo Kiš" biće održano u knjižari Bulevar Books od 19 časova. Učestvuju Nataša Tapušković, Zoran Paunović, Miodrag Raičević i Božo Koprivica.

Roman "Samo ubistvo" Marija Liguorija prvi put će biti predstavljen novosadskoj publici u Kulturnoj stanici Svilara, od 19 sati. Osim autora, o knjizi će govoriti Gojko Tešić, istoričar književnosti i Uglješa Šajtinac, pisac. Razgovor će voditi novinarka Marina Buljovčić.

Utorak, 25. februar

Projekcija filma "Dominion" biće održana u CK13 od 20 časova. Dominion je jedan od najvažnijih dokumentarnih filmova koji se bavi eksploatacijom životinja. Prvi put je prikazan 2018. godine, nakon šest godina istraživanja i snimanja.

U KC Lab-u biće održana tribina "Čekajući Godoa" u saradnji KC Laba i organizacije OSA Novi Sad. Glavno pitanje na koje će organizatori pokušati da daju odgovor je: Da li su mladi zaista pokretači promena u našem društvu? Početak u 19 časova.

Promocija zbirke priča Miljana Milanovića "Produžetak vrste"  biće održana u knjižari Bulevar books od 19 časova.

Izložba "Karlovačka" biće otvorena u KS Svilara od 19.30 časova. Izložba fotografija učenica Karlovačke gimnazije, rezultat je saradnje Kulturne stanica Svilara,  Karlovačke gimnazije i Akademije umetnosti u Novom Sadu. Posetioci će moći da vide izložbu do devetog marta.

Treće u nizu predavanja psihologa i psihoterapeuta Vladana Beare biće održano u knjižari Zenit od 19.30 časova. Teme koje će ovoga puta biti u fokusu su potreba za srećom, doživljaj bespomoćnosti i egzistencijalni očaj, strategije kontrole osećanja neugodnosti - disfunkcioinalne i funkcionalne.

Sreda, 26. februar

Za sledeći Klabing u CK 13 izabrano je delo "Živeti". Po izboru sto kineskih književnih kritičara i urednika, roman Ju Hua "Živeti" je, zajedno sa "Hronikom trgovca krvlju" istog autora, proglašen jednim od deset najuticajnijih kineskih romana poslednje decenije XX veka. Početak je u 18 časova.

Književno veče Dževada Karahasana biće održano u knjižari Bulevar books od 20 časova. Ovog puta će biti govora pre svega o knjizi "Istočni divan" koja se davne 1989. godine našla u najužem izboru za NIN-ovu nagradu. Pored autora, o knjizi će govoriti književna kritičarka Jasmina Ahmetagić i urednik Blum izdavaštva Aleksandar Šurbatović.

Izložba "QUO VADIS HOMO?" biće otvorena u KS Svilara u 19 časova. Cilj izložbe je da se kroz umetnički izraz osvetle i problematizuju teme o kojima će se diskutovati tokom prve regionalne akademske konferencije o platformskoj ekonomiji u ovom delu Evrope - Reshaping Work Regonal: East and Southeast European Edition.

Četvrtak, 27. februar

Art bioskop CK13 vas poziva na ciklus filmova Ane Karine, zvezde francuskog novog talasa. Karina, danskog porekla, bila je francuska glumica, rediteljka i scenaristkinja, žena i muza reditelja Žan-Lika Godara. Urednica ovog ciklusa je Tara Lekić, a projekcija počinje u 19 časova.

Asphalt Chant, dark-wave bend iz Beograda, nastupiće u domu b-612 od 20 časova. Pre i nakon koncerta posetioci će moći da uživaju u tematskom DJ setu: post punk, dark-wave, new-wave, dark rock, gothick rock, synth. Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu da se kupe u CD šopu Mungos, kao i na ulazu u klub na dan koncerta.

Polaroid žurka biće održana u KC Labu. Ova žurka će vas povesti na muzičko putovanje od nastanka house muzike preko svih njenih podžanrova počevši od nu disco i progressive muzike, do današnjeg tech house i techno zvuka. Ulaz je 150 dinara. 

Petak, 28. februar

Riverroth, Haste i Oksimortus nastupaju u CK 13 od 21 čas. Ulaz je 200 dinara.

Almost acoustic biće održan u domu b-612 od 21 čas. Nastupaju Vlado Remes Voado, See it my way i BitRut. Vlado Remes Voado je kantautor iz Zagreba, akustični indie rock popyschedelic one man band. See It My Way je mladi akustični duo iz Novog Sada, sa korenima hardcore punk & emo bendova. BitRut je mešavina elektro/etno daba. Ulaz je 200 dinara.

Sebastian Schund aka Filip Šćekić puštaće muziku u KC Labu. Ulaz je 150 dinara.

Kultni beogradski pop rok bend bend Kristali nastupiće u knjižari Bulevar books od 21.30 čas. Ulaz na koncert je 500 dinara u pretprodaji, 600 na dan koncerta.

Girls, boys and toys ponovo nastupaju u Domu kulture od 22 časa. Ulaz je 300 dinara.

Povodom gostovanja Serža Alimija, direktora francuskog kritičko-informativnog mesečnika Le monde diplomatique biće održan razgovor o knjizi "Kako se fabrikuje javno mnjenje" u knjižari Zenit. Početak je u 18 časova.

Duo Alice in WonderBand nastupiće u knjižari Zenit od 20 časova. Cena ulaznice 500 dinara.

Goblini će nastupiti u Firchie Tink Tank Studiju. Ograničen kontigent karata je 900 dinara, a redovna cena je 1200 dinara.

Subota, 29. februar

Pulsko-zagrebački psych funk kvartet "nemanja" premijerno u Novom Sadu nastupa u KC Labu i predstavlja svoj album "Tarot Funk". Lokalnu podršku će svojim DJ setom pružiti Nađa Vračarić. Ulaz je 250 dinara.

Oysha pušta muziku u Domu kulture 22 časa. Oysha je predstavnik beogradskog "feel good house" talasa. Karijeru započinje u Podgorici 1998. godine, a od 2000. godine živi u Beogradu gde počinje sa radom u manjim barovima i ubrzo prelazi u veće klubove.

The Petting Blues Band će nastupiti u Gerili. Veče će upotpuniti Nikola Cubrilo Band iz Beograda. Ovo je njihov prvi nastup u Novom Sadu. Početak je u 22 časa.

Nedelja, 1. mart

Srđan Dinčić dolazi u Gerilu. Karte su u prodaji po ceni od 600 dinara.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

.

Koncertni albumi prenose fenomenalnu energiju

Filipa Vlatkovića Fipu ne bismo mogli da opišemo samo kao muzičara. On je kantautor, basista, producent, audio inženjer, radi miks…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo