...
TRENUTNO16:20 - 17:10Leto na O radiju

Kultura

Nedeljni vodič od 18. do 24. jula

17.07.2022.

Dobro se spremite za ovu nedelju, jer vas očekuje dosta zanimljivih događaja.

.

Ponedeljak, 18. jul 

Projekcija filma "Čežnja Veronike Fos" očekuje vas u Zenit booksu. Završni film Fasbinderove BRD trilogije (uz „Brak Marije Braun“ i „Lolu“), predstavlja njegovo viđenje Nemačke pedesetih godina, negde između nacističke prošlosti i ekonomskog buma. Glavna junakinja je zaboravljena filmska zvezda iz naci perioda (priča se oslanja na životnu priču glumice Sibile Šmic), sada propala narkomanka, koja uzdiše za prošlim vremenima. Početak je u 19.30.

Utorak, 19. jul 

Bojan Cvetković trio promoviše novi album u KC Labu. Bend predvodi pijanista Bojan Cvetković, jedan od angažovanijih pijanista novije jazz generacije, na kontrabasu je David Gegić, a na bubnjevima Nikola Banović. Repertoar benda se zasniva na autorskom repertoaru i posebnim aranžmanima određenih jazz standarda. Početak je u 20 časova.

Sreda, 20. jul 

Promocija knjige "Mama Medeya" Damira Zlatara Freya u CK13. Mama Medeya je jedan od prvih romana na našim prostorima koji je hrabro progovorio o LGBT iskustvu. Dirljiv i duboko human, roman Mama Medeya nenadmašno pripoveda o životima stigmatizovanih ljudi, ali govori i o krhkoj snazi društvene solidarnosti, empatije i umetnosti koje nam jedino mogu doneti slobodu. Na promociji će o knjizi govoriti autor,  a razgovor će voditi Nedim Sejdinović, novinar, kolumnista i pisac, uz učešće glumaca Sanje i Jugoslava Krajnova, prvaka SNP-a i harfistkinje, prof. Mine Momčilović. Početak je u 20.30.

Četvrtak, 21. jul 

Pitch Shifting audiovizuelni performans u Zenit booksu. Nastupaju Pitch Shifting (Grgur Savić i Sanja Star), Marko Ćurčić (bas gitara) i Nemanja Tasić (bubnjevi). Upad je 300 dinara, a početak u 20.30.

Petak, 22. jul 

Jugoslovenski tamni talas u CK13. Veče će ispuniti muzika tamnog talasa, na čelu sa Parafom, Dobrim Isakom, Lunom, Trivaliom, Phantasmagoriom i drugima, ali će se u toku večeri pridružiti njegovi rođaci - novoromantičarski, sintvejv, odnosno novotalasni zvuci, koje oglašavaju La Strada, Romantične Boje, Videosex, Max & Intro, Boye, Jakarta, Via Talas... Početak je u 20h.

Testet Ölt i Džezbollah sviraju u  Domu b-612. Testet Ölt je eksperimentalni rok bend iz Temerina, osnovan 2011. godine, a Džezbollah je dizaster džez kvintet iz Beograda. Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Subota, 23. jul 

Retro Hit List predstavlja Heroes Of The Zer00s with El Wise. Slušaćete hitove Linkin Parka, Britney Spears, Rihanne i drugih koji su obeležili dvehiljadite, dekadu prepunu raznolike muzike. "Za svakog po nešto" može da bude moto dvehiljaditih, a ovaj put će žurka biti sa pojačanjem u vidu sjajnog DJ El Wise-a. Upad je 250 dinara, a početak u 20 časova.

Nedelja, 24. jul 

Koncert Orkestra mladih Zapadnog Balkana (WBYO) se održava u novosadskoj Sinagogi. Posle intenzivnog perioda proba u Prištini sa probama orkestra i solo majstorskim časovima, gudačka formacija orkestra predstavlja zahtevan i privlačan program. Mladi profesionalni muzičari iz Novog Sada, Beograda, Berana, Đakovice, Kikinde, Niša, Podgorice, Prištine, Sarajeva, Skadra, Skoplja, Tirane, Tuzle, pokazuju svoje snažno umetničko umeće. Početak je u 19.30.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. avgusta

Sredinu avgusta obeležiće uglavnom filmske projekcije, ali tu su i zanimljive žurke koje možete da posetite.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. avgusta

Ovu nedelju obeležavaju svirke i radionice povodom Dana mladih 12. avgusta, ali i veliki broj drugih zanimljivih događaja i programa.

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. avgusta

Početak avgusta ne donosi nam mnogo događaja, ali i pored toga tu su zanimljive izložbe, projekcije filmova i panel diskusije.

.

Dom B-612 traži novi prostor

Dom B-612 je jedno od naprepoznatljivijih mesta na kulturnoj mapi Novog Sada. Za skoro sedam godina postojanja, održali su gomlile…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. jula

Kraj jula i lepo vreme donose nam dosta zanimljivih događaja na otvorenom i filmskih projekcija.   

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. avgusta

Sredinu avgusta obeležiće uglavnom filmske projekcije, ali tu su i zanimljive žurke koje možete da posetite.

  • 15:50 Leto na O radiju
  • 16:10 Album nedelje
  • 16:20 Leto na O radiju
  • 17:10 Pesma dana
  • 17:20 Gost O radija

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo