...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 1. do 7. novembra

31.10.2021.

Nadamo se da ste se odmorili od Halloween žurki, jer u novembar ulazimo sa dosta zanimljivih događaja.

.

Ponedeljak, 1. novembar

U okviru ciklusa "Antologija filma" pogledajte "Boni i Klajd" u Zent booksu. "Boni i Klajd" se smatra prvim filmom Novog Holivuda, raskidom sa starim temama i načinom snimanja velikih studija. Mit o dvoje gubitnika sa dna je razbio veliki holivudski mit. Njumen i Benton, scenaristi filma, postali su prve velike scenarističke zvezde. Brutalna završna scena filma jedna je od najčuvenijih u istoriji kinematografije. Početak projekcije je u 19.30.

Utorak, 2. novembar

U Pozorištu mladih počinje 52. susret profesionalnih pozorišta lutaka Srbije. Na sceni ćete od 2. do 6. novembra moći da vidite devet predstava - osam u takmičarskom programu i to iz sedam gradova: Kragujevca, Niša, Zrenjanina, Subotice, Beograda, Novog Sada i Banjaluke. O najboljima će odlučivati žiri u kojem su dramski pisac Igor Bojović, glumica Tijana Maksimović i kostimografkinja Irina Somborac.

Sreda, 3. novembar

U kulturnoj stanici "Liman" biće održana panel diskusija "Kakav vazduh udišemo". Projektom "Kakav vazduh udišemo" organizatori žele da ukažu i skrenu pažnju javnosti, da u trenutku kada je kvalitet životne sredine sve više ugrožen, efekti koji tome doprinose sve su očigledniji i prisutniji. Početak je u 11 časova.

U KC Labu vas očekuje muzika sa gramofonskih ploča. Za miks pultom će Zagi i Koro (5kovanje) da puštaju muziku iz svojih ličnih kolekcija. Pored poznatih klasika, očekuje vas disco, synth, house, jazz, elektro muzika, kao i zaboravljene pesme B strana ploča. Upad je 200 dinara, a početak u 18 časova.

Četvrtak, 4. novembar

U KC Labu vas očekuje Jazz jam session. Posle duže pauze, Jazz Jam se po 43. put vraća u KC Lab sa postavom: Boris Hložan - gitara, Pavle Mihailović - truba, Milica Božović - kontrabas i Ištvan Čik - bubanj. Ulaz je 200 dinara, a događaj počinje u 18 časova.

Violinista Uroš Adamović održaće koncert u Eđšegu. Snažnim muzičkim doživljajem i neverovatnim tehničkim sposobnostima, Uroš Adamović se svrstava među najtalentovanije violiniste svoje generacije, a veliku pažnju javnosti privukao je u decembru 2020. godine, kada je održao nesvakidašnji humanitarni koncert u organizaciji Muzičke omladine Kragujevac. Ovog puta nastupiće sa proslavljenim finskim pijanistom Ukijem Ovaskainenom, a na sceni će mu se pridružiti i izuzetna mlada violončelistkinja Isidora Krmpotić. Ka koncertu će biti izvedena dela Isidore Žebeljan, Betovena, Baha, Hendla-Halvorsena i Sen-Sansa. Ulaz je slobodan, a početak koncerta je u 18 časova.

Petak, 5. novembar

GIFT svira u Gerili. Popularni novosadski bend pobrinuće se za sjajnu atmosferu svirajući pesme izvođača kao što su Depeche Mode, David Bowie, The Cure i mnogih drugih, kao i autorske stvari. Karte u pretprodaji možete nabaviti za 500 dinara, dok će na dan svirke biti 800. Početak je u 19 časova.

Niko Nikolić i Ništavila nastupaju u Crnoj kući. Niko je muzičar iz Trstenika koji poslednjih nekoliko godina živi i radi u Beogradu. "Drugo mesto" njegov je debitantski album, kojeg prožimaju elementi nostalgije, samoće i dnevnog eskapizma, upakovani u aranžmane dominantnih folk gitara, pitkih klavijatura i ekspresivnih melodija. Početak svirke je u 20 časova, a upad je 350 dinara.

Letu Štuke sviraju u Novosadskom sajmu. Već prvim studijskim albumom, koji je pod imenom "Letu štuke" objavljen 2005. godine, ova grupa je izazvala veliko zanimanje u celoj regiji, kako među publikom tako i kritikom koja ga je odmah svrstala među vodeće alter-pop naslove. Naredna dva studijska albuma "Proteini i ugljikohidrati" i "Brojevi računa" iznedrili su naslove poput "Tesla", "Paranoja", "Psycho", "Sami", "U ovom svjetu", "Bella dona" koji su uz prethodne "Minimalizam", "Mjesto za dvoje", "Sunce", "Šutiš" im obezbedili kultni status među velikim brojem poklonika. Početak je u 20 časova, a karte možete kupiti preko GIGS TIX-a.

Subota, 6. novembar

U Gerili vas očekuje koncert u čast Vlade Divljana. (Ne)normalni bend sviraće pesme iz svih perioda Divljanove bogate muzičke karijere, te će deo repertoara činiti i najveći hitovi grupe Idoli. Cena karte u pretprodaji je 400 dinara, dok će na dan svirke biti 600. Možete ih kupiti u Gerili bilo kog dana, od 8 do 23 časova. Početak koncerta je u 21.30.

Mortal Kombat održava koncert u Novosadskom sajmu. Beogradski metal/punk bend posle dve godine dolazi da održi samostalni koncert u Novom Sadu. Nema sumnje da sve obožavaoce tvrdog zvuka očekuje odlična svirka. Karte u pretprodaji su 900 dinara, dok će na dan koncerta biti 1200. Možete ih kupiti u Shamrock baru ili preko GIGS TIX-a. Ulaz se otvara u 19 kada vas očekuje DJ Kedlavi, dok bend kreće u 20 časova.

U KC Labu vas očekuje Yugo muzika. Organizatori najavljuju dobar provod i đusku uz hitove i opskuritete jugoslovenske synth&disco muzike, dok ćete na platnu moći da vidite hipnotišuće kolažne projekcije motiva iz jugoslovenske pop kulture. Upad je 300 dinara, a početak u 20 časova.

Nedelja, 7. novembar 

Predlažemo da u nedelju napravite malu pauzu i spremite se za događaje koji vas očekuju naredne sedmice.

Možda te još zanima:

.

Besplatan program kreativne inkubacije

Prvi ciklus programa LEVEL UP! biće realizovan tokom aprila i maja u formi dvočasovnih interaktivnih online radionica kroz pružanje alata, tehnika…

.

Finansiranje projekata kulturnog aktivizma

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) poziva pojedince i organizacije da se prijave na Drugi javni poziv i daju svoj…

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati "MusicQuake: The Most Disruptive Moments in Music"

PR i bend menadžerka Branislava Kolarov za ovu nedelju preporučuje knjigu koja bi mogla da bude interesantna svim ljubiteljima muzike.…

.

Vredi pročitati "Kada telo kaže ne"

Master menadžerka ljudskih resursa Kristina Bogatinović za ovu nedelju preporučuje doktora Gabora Matea i knjigu "Kada telo kaže ne".

.

Dungeons & Dragons: Od skromnog početka do kulta

"Dungeons & Dragons" je društvena igra koja je svoje korene imala pre gotovo pedeset godina, ali i dalje privlači ljude…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo