...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Kultura

Nagradni konkurs za umetnike "Mladi u doba korone"

12.01.2022.

Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM 018) raspisao je nagradni konkurs "Mladi u doba korone" namenjen grafičkim i foto radovima. Mogućnost da se prijave na konkurs imaju mlade osobe starosti od 14 do 30 godina, a koje žive u Nišu i okolini.

.

Cilj konkursa je podizanje svesti šire javnosti o važnosti umetničkog stvaralaštva i povećanje vidljivosti rada neafirmisanih umetnika u Nišu za vreme pandemije. Tema konkursa "Mladi u doba korone" se odnosi na radove u dve kategorije: grafički radovi i foto radovi.

Radovi treba da predstavljaju lični stav umetnika o ulozi umetnosti ili umetnika u doba korone, izazovima sa kojima se mladi umetnici susreću u vreme svetske zdravstvene krize ili neki drugi stav koji na primeran način povezuje njihov rad sa temom konkursa. 

Neke od ključnih reči na koje možete da se osvrnete u okviru stvaranja svog umetničkog dela su: lažne vesti, mentalo zdravlje, medijska pismenost, bezbednost mladih u doba pandemije i slično.

Konkurs je otvoren do 20. januara 2022. godine, a nagrade za prva tri mesta u obe kategorije su vaučeri za kupovinu u prodavnici Gigatron.

Prijavni formular i uputstvo za slanje radova možete pronaći ovde

Prvo i drugo mesto na konkursu za obe kategorije bira stručni žiri, dok treće mesto, u obe kategorije, osvaja delo sa najviše lajkova na zvaničnoj FB stranici organizacije KOM 018.



Tagovi

Možda te još zanima:

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Volonteri prirodi po meri

Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za nagradu “Volonteri prirodi po meri“. Godišnja nagrada za volontere u zaštiti prirode ima za cilj…

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Javni poziv za umetnike

Studentski kulturni centar Novi Sad raspisuje javni poziv za umetnike za prijavu projekata i umetničkih radova na osnovu Konkursa za finansiranje…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo