...
TRENUTNO14:00 - 15:00ŠpacirBećar

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: tri knjige za hladne dane

27.11.2023.

Vaslilije Milnović je doktor književnih nauka, rukovodilac Centra za nauku Univerzitetske biblioteke u Beogradu. Pasionirani je čitalac. Nekada je bio i mačevalac, ljubitelj Đorđa Markovića Kodera, ekstravagantnog novosadskoog pesnika, profesora mačevanja, koji je, kažu, podučavao mačevanju i sinove Miloša Obrenovića. Pošto je vreme pravo zimsko, stvoreno za čitanje, Vasa preporučuje čak tri knjige.

.

foto: Novi Magazin

"Mogu da preporučim knjigu 'Oproštajni dar' Vlade Tasića. Jedno iskustvo naše 'nove emigracije'. istovremeno i novosadski roman, u izdanju Arhipelega. Zatim, preporučio bih roman nobelovke Ani Erno 'Jedna žena', izdavačke kuće Štrik.  Ta 'jedna žena' je majka, a roman je na zaista zanimljiv način napisan. Poslednja preporuka je nešto što je moja lična strast, a to je avangarda, razdoblje modernizma. Službeni glasnik je objavio novo izdanje 'Afrike' Rastka Petrovića. To je jako interesantno štivo i toplo ga preporučujem!", kaže Vasilije Milinović.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Nedeljni vodič od 26. februara do 3. marta

Poslednje nedelje februara vas očekuje dosta zanimljivih stand up večeri, a tu su i razni koncerti i književne večeri.

.

Vredi pročitati: "Prednosti jednog marginalca"

Katarina Kostić, autorka popularnog bloga o knjigama "Prerazmišljavanje" i osnivačica Novosadske razmene knjiga, preporučuje vam da pročitate roman "Prednosti jednog…

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. februara

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su radionice, predavanja, stand up večeri, koncerti i žurke.

.

Sanjaju li filozofi prazan toner?

Jeste li već pohodili "Poetarium"?

.

Vredi pročitati: “Problem tri tela”

Sociolog i profesor na Sveučilištu u Zadru Krešimir Krolo preporučuje da pročitate naučno-fantastični roman “Problem tri tela” kineskog autora Liju…

  • 12:00 Radio Grafiti
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Jump Around
  • 16:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo