...
ORADIO UŽIVO

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Pisma"

10.05.2021.

Gordana Lasković, pokretačica veoma zanimljivog jutjub kanala "Reči i priče" koji se bavi temama iz književnosti, ali i zanimljivostima srpskog jezika, preporučila nam je knjigu francuskog pisca iz XIX veka Gistava Flobera.

.

"Preporučila bih da ove nedelje pročitate knjigu 'Pisma' Gistava Flobera" kazala nam je Gordana.

Sada, 150 godina od pojave velikih Floberovih romana, jasno je da on stoji rame uz rame sa svojim omiljenim piscima, Šekspirom i Servantesom. Malo je ljudi koji su sav svoj život posvetili umetnosti, traganju za lepotom i istinom izraženim u savršenoj formi.

Jer Flober je najveći stilista u svetskoj književnosti, poznat po svoja tri romana (Madam Bovari, Sentimentalno vaspitanje i Salambo), ali i po obimnoj prepisci, koja predstavlja svojevrstan roman o Floberu. Većina pisama u ovoj knjizi upućena je Lujzi Kole, sa kojom je Flober održavao intenzivnu vezu punih osam godina.

Možda te još zanima:

.

Digitalna pisma su IN

Iako nas je tehnologija dovela do toga da možemo da se dopisujemo sa drugim delom planete u jednom trenutku, ništa…

.

Kako napisati dobar CV?

Radionica "Pisanje CV-a i motivacionog pisma" biće održana u subotu 19. januara u 9h u Infopolis omladinskom info centru.   

.

Pesme iz neposlatih pisama

Kako pesme mogu da se iskoriste kao prva pomoć dok svi ostali spavaju? Na ovo pitanje možda ni nema konkretnog…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo