...
TRENUTNO02:00 - 06:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Ja sam Malala"

31.10.2022.

Generalna menadžerka Superklastera Web3&Blockchain, predsednica Srpske Blokčejn Inicijative, osnivačica "Taboo dnevnika", govornica na mnogim konferencijama i obukama za mlade, Emilija Ivančajić preporučilla nam je za ovu nedelju knjigu "Ja sam Malala", autorke Malale Jusafzai. 

.

"Ona je živopisno opisala događaje u kojima se našla kada se zalagala za jednaku edukaciju za sve. Knjiga može biti jako inspirativna i nadam se da će vam se dopasti", kaže Emilija. 

Malala Jusafzai je pakistanska devojka koja je sa svojih 17 godina osvojila Nobelovu nagradu za mir, čime je postala najmlađa osoba u istoriji koja je dobila ovu nagradu za bilo koju oblast. Poznata je kao borkinja za pravo na obrazovanje i prava žena, zbog čega je i pokušan atentat na nju 2012. godine, koji su organizovali Talibani. Njujork Tajms je snimio dokumentarac o njenoj borbi.

D. Predin


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati trilogiju "Vernon Trodon"

Umetnica iz Novog Sada Nika Jasna Đukić za ovu nedelju preporučuje trilogiju "Vernon Trodon" francuske spisateljice Viržini Depent.

.

Vredi pročitati "Moj muž"

Novosadska novinarka Danijela Andulajević za ovu nedelju preporučuje knjigu "Moj muž" makedonske spisateljice Rumene Bužarovske. 

.

Vredi pročitati "Glazba za žedno uho"

Frontmen slovenačkog indie sastava Rush to Relax, Damjan Manevski, za ovu nedelju preporučuje knjigu "Glazba za žedno uho" hrvatskog autora…

.

Vredi pročitati "Born to Run"

Novosadska novinarka Gorica Nikolin za ovu nedelju preporučuje autobiografiju "Born to Run" poznatog američkog muzičara Brusa Springstina.

.

Vredi pročitati "Senka vetra"

Novosadska novinarka Lea Radlovački za ovu nedelju preporučuje knjigu "Senka vetra", španskog autora Karlosa Ruisa Safona. U pitanju je prvi…

.

Vredi pročitati "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni"

Jutjuber i influenser Nemanja Arsić Cone za ovu nedelju preporučuje knjigu "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni" Stiva Harvija.

  • 02:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo