...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Ja sam Malala"

31.10.2022.

Generalna menadžerka Superklastera Web3&Blockchain, predsednica Srpske Blokčejn Inicijative, osnivačica "Taboo dnevnika", govornica na mnogim konferencijama i obukama za mlade, Emilija Ivančajić preporučilla nam je za ovu nedelju knjigu "Ja sam Malala", autorke Malale Jusafzai. 

.

"Ona je živopisno opisala događaje u kojima se našla kada se zalagala za jednaku edukaciju za sve. Knjiga može biti jako inspirativna i nadam se da će vam se dopasti", kaže Emilija. 

Malala Jusafzai je pakistanska devojka koja je sa svojih 17 godina osvojila Nobelovu nagradu za mir, čime je postala najmlađa osoba u istoriji koja je dobila ovu nagradu za bilo koju oblast. Poznata je kao borkinja za pravo na obrazovanje i prava žena, zbog čega je i pokušan atentat na nju 2012. godine, koji su organizovali Talibani. Njujork Tajms je snimio dokumentarac o njenoj borbi.

D. Predin


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati "MusicQuake: The Most Disruptive Moments in Music"

PR i bend menadžerka Branislava Kolarov za ovu nedelju preporučuje knjigu koja bi mogla da bude interesantna svim ljubiteljima muzike.…

.

Vredi pročitati "Kada telo kaže ne"

Master menadžerka ljudskih resursa Kristina Bogatinović za ovu nedelju preporučuje doktora Gabora Matea i knjigu "Kada telo kaže ne".

.

Vredi pročitati "Dolazak"

Profesorka Fakulteta za medije i komunikacije Marina Milanović za ovu nedelju preporučuje grafičku novelu "Dolazak" Šona Tana.

.

Vredi pročitati: "I lived on Butterfly Hill"

Omladinski delegat Srbije u Ujedinjenim nacijama i omladinski aktivista Mihajlo Matković kaže da svako treba da pročita knjigu "I lived…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo