...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Hirošima"

28.02.2022.

Novosadski novinar Đorđe Ivanović za ovu nedelju preporučuje knjigu "Hirošima", autora Džona Hersija.

.

"Američki novinar Džon Hersi je zapisao svedočanstvo šestoro ljudi koji su preživeli pad bombe u Hirošimi. On je to napisao 1946. godine, vrlo brzo nakon tog događaja. Jako je lepo, reportažno napisano. Prenosi iskustvo šestoro preživelih, odmah tog dana i dana nakon toga. Odlično je napisano i brzo se čita. Ima negde oko 100-150 strana. Mislim da je to super knjiga koja i lepim stilom, a i tim reportažnim načinom pisanja, živo opisuje jednu strašnu situaciju, koja se možda i previđa", kaže Đorđe.

Džon Hersi bio je američki pisac i novinar. Odsek za medijske studije Njujorškog univerziteta proglasio je njegovo delo "Hirošima" jednim od najboljih radova američkog novinarstva 20. veka. Dobitnik je i Pulicerove nagrade za književnost zahvaljujući romanu "Zvono za Adano".

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati "MusicQuake: The Most Disruptive Moments in Music"

PR i bend menadžerka Branislava Kolarov za ovu nedelju preporučuje knjigu koja bi mogla da bude interesantna svim ljubiteljima muzike.…

.

Vredi pročitati "Kada telo kaže ne"

Master menadžerka ljudskih resursa Kristina Bogatinović za ovu nedelju preporučuje doktora Gabora Matea i knjigu "Kada telo kaže ne".

.

Vredi pročitati "Dolazak"

Profesorka Fakulteta za medije i komunikacije Marina Milanović za ovu nedelju preporučuje grafičku novelu "Dolazak" Šona Tana.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo