...
TRENUTNO22:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Hirošima"

28.02.2022.

Novosadski novinar Đorđe Ivanović za ovu nedelju preporučuje knjigu "Hirošima", autora Džona Hersija.

.

"Američki novinar Džon Hersi je zapisao svedočanstvo šestoro ljudi koji su preživeli pad bombe u Hirošimi. On je to napisao 1946. godine, vrlo brzo nakon tog događaja. Jako je lepo, reportažno napisano. Prenosi iskustvo šestoro preživelih, odmah tog dana i dana nakon toga. Odlično je napisano i brzo se čita. Ima negde oko 100-150 strana. Mislim da je to super knjiga koja i lepim stilom, a i tim reportažnim načinom pisanja, živo opisuje jednu strašnu situaciju, koja se možda i previđa", kaže Đorđe.

Džon Hersi bio je američki pisac i novinar. Odsek za medijske studije Njujorškog univerziteta proglasio je njegovo delo "Hirošima" jednim od najboljih radova američkog novinarstva 20. veka. Dobitnik je i Pulicerove nagrade za književnost zahvaljujući romanu "Zvono za Adano".

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati set tri knjige Juvala Noa Hararija

Reperka Micka Lifa za ovu nedelju preporučuje ne jednu, već komplet od tri knjige Juvala Noa Hararija - "Sapijens: Kratka istorija…

.

Vredi pročitati "Zapisi jednog revolucionara"

Metal muzičar i producent Elio Rigonat za ovu nedelju preporučuje knjigu "Zapisi jednog revoluconara", Petra Aleksejeviča Kropotkina.

.

Vredi pročitati: "Uzumaki"

Urednica ciklusa posvećenog anime filmovima, koji je nedavno održan u CK13, Marija Mitić ove nedelje preporučuje mangu "Uzumaki" Đunđi Ita.

.

Vredi pročitati: "Odvažno svoj"

Šumski genetičar i omladinski radnik Branislav Trudić ove nedelje preporučuje knjigu "Odvažno svoj", američke autorke Brene Braun.  

.

Vredi pročitati: "Majstor i Margarita"

U novogodišnjoj nedelji, diplomirana muzička umetnica Ivana Antić preporučuje klasik "Majstor i Margarita" ruskog pisca Mihaila Bulgakova.

.

Vredi pročitati set tri knjige Juvala Noa Hararija

Reperka Micka Lifa za ovu nedelju preporučuje ne jednu, već komplet od tri knjige Juvala Noa Hararija - "Sapijens: Kratka istorija…

  • 20:00 Škripa
  • 21:00 Izbor iz programa RTV
  • 22:00 Music Mix by Bea

Anketa

Da li ste vratili život na podešavanja pre korone?

Oradio logo