...
TRENUTNO16:30 - 16:45Tehnologija

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Bogati otac, siromašni otac"

08.02.2021.

Apsolvent smera Uređenje, korišćenje i zaštita voda Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Filip Guša za ovu sedmicu nam je preporučio knjigu "Bogat otac, siromašan otac" Roberta Kiosakija.

.

"Ovo je knjiga o razvijanju preduzetničkog duha i u njoj ćete saznati puno korisnih stvari o kojima niste mogli da čujete i učite u školi", kaže Filip.

"Bogati otac, siromašni otac" je Kiosakijeva autobiografska priča o odrastanju s dva oca – biološkim ocem i ocem njegovog najboljeg prijatelja - i njihovim različitim uticajima na mladog Roberta koji su oblikovali kako autor danas shvata novac, ekonomiju i načine upravljanja novcem. Ova knjiga na sistematičan i praktičan način pokazuje važnost finansijske pismenosti i kontinuiranog razvoja.

Njegove knjige među kojima i "Tok gotovog novca", "Vodič za investiranje", "Bogato dete, pametno dete" postigle su ogroman uspeh i zauzimale prvo mesto najprodavanijih knjiga na listama Volstrit džurnala, Njujork tajmsa i drugih časopisa.
 robertkiosaki jpg

Robert Kiosaki je američki preduzetnik, investitor, autor i motivacioni govornik koji je svoj život posvetio finansijsko-edukacijskom stvaralaštvu. Svojim radom uticao je na milione ljudi širom sveta promenivši im pogled na novac.

Za Kiosakija kažu da je oduvek bio "mala fabrika ideja", ali on kaže da ga je život naučio da ideje nisu dovoljne za uspeh. Osmislio je recimo vodootporne novčanike na čičak namenjene surferima, ali pošto nije zaštitio svoj patent konkurencija je prepisala njegov izum te je ostao bez posla i ušteđevine. Imao je i dva velika bankrota, ali nije odustao. Svoje poslovne greške pretvorio je životne i poslovne lekcije koje je kasnije prenosio ljudima i podučao ih kako da izbegnu pogrešne finansijke odluke.

Robert Kiosaki je osnovao edukativni centar za finansije koji je kasnije prodao. Danas se bavi investiranjem, naftom, zlatom, izdavaštvom specijalizovanih knjiga, drži predavanja na kojima deli svoje znanje sa ljudima koji žele da ostvare finansijsku nezavisnost i iskoriste novac na najbolji način.

A.T.

Možda te još zanima:

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Vredi pročitati: "Blank"

Urednik omladinskog programa BHRT-a, Vedran Prodić kaže da u obavezno štivo treba uvrstiti knjigu "Blank" glumca Feđe Štukana, a u…

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Openhajmer eksplodirao na dodeli Oskara

Film "Openhajmer" Kristofera Nolana dobitnik je nagrade Oskar za najbolji film i apsolutni je pobednik ceremonije u Dolbi teatru. "Openhajmer"…

  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo