...
TRENUTNO15:00 - 16:00Jump Around

Kultura / Knjiga

Književni konkurs Andra Gavrilović

01.12.2023.

Resavska biblioteka u Svilajncu raspisala je književni konkurs "Andra Gavrilović 2023" za književno stvaralaštvo na srpskom jeziku u dve oblasti: pripovetka i književna kritika, osvrt, prikazi i eseji koji vrednuju dela objavljena od 2010. godine do danas.

.

Foto: Pixabay

Književna nagrada "Andra Gavrilović" dodeljuje se ravnopravno u obe kategorije, a sastoji se od povelje i novčanog iznosa.

Na konkurs možete postati radove koji do sada nisu objavljivani, pisane na srpskom jeziku, ćirilicom. Preporučeni obim radova je od 5.000 do 20.000 karaktera sa razmakom, a font je Times New Roman. Učesnici konkursa šalju jedan rad u okviru jedne oblastim potpisan šifrom. Ukoliko autor šalje i pripovetku i kritiku, oba rada potpisuje istom šifrom. Radovi se šalju na e-mail adresu andragavrilović@gmail.com. E-mail bi trebalo da sadrži dva dokumenta: prvi dokument je rad potpisan šifrom, dok drugi dokument sadrži šifru i njeno razrešenje, ime i prezime autora, kontakt telefon ili e-mail i kratku biografiju. 

Žiri će izdvojiti najuspešnije radove koji će biti objavljeni u zborniku "Crte i reze 14".

Rezultati konkursa biće saopšteni početkom februara 2024. godine. Svečana dodela nagrada dobitnicima i promocija Zbornika izabranih radova biće održana u Svilajncu tokom marta 2024.

Konkurs je otvoren do 31. decembra.

A. K.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Konkurs za esej

Fondacija Konrad Adenauer u Beogradu i Institut za javnu politiku raspisali su Konkurs za esej "O meni se radi! Zašto…

.

Konkurs Vikimedija Srbije

Vikimedija Srbije je i ove godine raspisala konkurs za dodelu sredstava u cilju realizacije projekata iz oblasti slobodnog znanja i…

.

Za žene u akademskoj zajednici i aktivnosti protiv militarizma

Rekonstrukcija Ženski fond pokrenula je dva konkursa, za stipendije "Žarana Papić" i za "Specijalni fokus".

.

45 minuta o mobilnosti tokom studija

Zum kafica posvećena mobilnosti tokom studiranja biće održana u utorak, 20. februara u 11 časova. Tokom ove onlajn sesije biće…

.

Regionalni literarni konkurs

Klub putnika raspisuje regionalni nagradni konkurs “Spasimo putopis“. Kao i prethodnih godina, traže originalne, inovativne i iskrene priče koje nisu…

.

Stipendije Vlade Slovačke

Ministarstvo prosvete, nauke, istraživanja i sporta Vlade Republike Slovačke raspisalo je konkurs za dodelu međunarodnih stipendija. 

  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Jump Around
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo