...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura / Film

"Super Mario" oborio rekord u zaradi za adaptacije video igara

10.04.2023.

Animirani film "The Super Mario Bros" zaradio je za prvih pet dana projekcija u severnoameričkim bioskopima 204,6 miliona dolara, objavili su producenti filma.

.

Foto: Promo

Film je za samo dva dana vikenda zaradio 146,4 miliona dolara. Sa procenjenom međunarodnom zaradom od 173 miliona dolara i ukupnih 377 miliona dolara, "Mario" je oborio rekorde za adaptacije video igara.

Zaradom je premašio film "Warcraft" koji je zaradio 210 miliona dolara i animirani dečiji film "Frozen 2" koji je doneo 358 miliona dolara.


To je takođe rekord za Illumination, koji stoji iza uspešnih franšiza poput "Minions", koja je zaradila preko 5 milijardi dolara od svojih 13 filmova.

Kritike su i pozitivne i negativne. Film "The Super Mario Bros" trenutno ima 56 odsto na popularnom sajtu za ocenjivanje filmova Rotten Tomatoes.

(Beta)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Netfliks otvara dva zabavna kompleksa u Americi

Netflix planira da 2025. godine otvori dva "Netflix House" zabavna kompleksa u Dalasu u državi Teksas i mestu King of…

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. juna

Nedelja medija, filmske projekcije, nekoliko festivala i veliki koncert njujorških veterana Agnostic Front obeležiće ovu nedelju u Novom Sadu...

.

Uhvati film traži volontere

Međunarodni filmski festival Uhvati film traži volontere/ke za poslove prevođenja. Svi koji imaju odlično znanje engleskog ili drugog stranog jezika…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Prednosti jednog marginalca"

Katarina Kostić, autorka popularnog bloga o knjigama "Prerazmišljavanje" i osnivačica Novosadske razmene knjiga, preporučuje vam da pročitate roman "Prednosti jednog…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo